NordenBladet — Soomes on Tallinna-tunneli pärast läinud kõvaks rabelemiseks ja tunneliehituse ühele algatajale Peter Vesterbackale loobitakse kaikaid kodaratesse. Nimelt on Soome saatkond Tallinnas saatnud laiali memo, milles Soome tuntud ettevõtjat Vesterbackat maha tehakse. „Ta oskab süüa vaid sooja õhku,” seisab memos, mis on laiali saadetud eri asutustele, vahendab Helsingin Sanomat.

Memo oli laiali saadetud jaanuari lõpus pärast seda, kui Vesterbacka oma projekti Tallinnas tutvustas. See saadeti Soomes parlamendi liikmetele, saatkondadele ja linnapeadele.

Soome suursaadik Tallinnas Kirsti Narinen märgib, et memoga tahetakse Vesterbacka projekti tausta laiemalt lahti seletada. Nii näiteks võivad keskkonnauuringud võtta aega aastaid, aga Vesterbacka jutust võib jääda mulje, et labidas on kavas kohe maasse lüüa.

Vesterbacka ise peab sellist suhtumist ebaausaks, kuna esitlus Tallinnas oli avalik ja seal vastati avameelselt kõikidele küsimustele, samas aga on Soome ametivõimud tema selja taga kirjutanud tema kohta salajase memo, milles temalt endalt pole arvamust küsitud.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT