NordenBladet — Kõik, kes reisinud, on puutunud kokku teadmatusega, mida kohvrisse täpsemalt kaasa pakkida. Oluline on arvestada kõigega, ent samas mitte üle pingutada, vahendab Vogue.

Reisijatele suunatud kaubamärgi Everyday Cashmere taga olev Jan Hart jagab parimad nipid, kuidas puhkusehooaega silmas pidades kohvri sisu pakkida. “See on omamoodi ettevõtmine, kui on soov jätkuvalt stiilne välja näha, ega jääks mulje, justkui koliksid sihtriiki elama,” ütleb Hart.

Disaineri top 10 nippi, mida kohvrisse kaasa pakkida:

1. “Kaalu kohvrisse minevad asjad juba kodus ära. Suur osa käsipagasitest mahutab 8-10 kilo asju. Ise kasutan ratastel olevat kotti, mis mahub lennuki salongi ja sellel on laiendatav tõmblukk, mis võimaldab mul hiljem asju juurde osta ja paigutada,” sõnab Hart.

2. “Reisil olles tuleb palju kõndida ja ilm on vahelduv. Jalanõud peavad olema mugavad ja need on hea pakkida dušhimütsi sisse,” jagab Hart väärt nõu.

3. Mis puudutab hügieenitarbeid, siis soovitab Hart toimida vastavalt juhenditele – jäta kõik üle 100ml vedelad tooted koju. Oluline on võtta kaasa üks hea väike shampoon ja balsam ning meigipuhastuslapid.

4. Kaasavõetavate rõivaste kohta ütleb Hart sedasi: “Vali kokkusobivad ja mitmesugused toonid. Tumedad toonid on heaks vastandiks heledatele. Värve võib juurde lisada ka näiteks kaelasallidega.”

5. Hart soovitab kaasa pakkida ka mitmeotstarbelisi rõivaid. “Meie kaubamärgil on olemas näiteks sall, mida saab lennukis kasutada tekikesena või hoopiski seelikuna,” ütleb Hart.

6. “Alusta pakkimist alumise osa riietest. Paki kaasa üks paar teksaseid, mustad (siidised) püksid või kleit õhtuks ja vabaaja kleit,” juhendab Hart.

7. Hart´i sõnul tasub alati kaasa pakkida 2 klassikalist t-särki, millest üks oleks valge ja teine sinine. “Pakin ise alati veel ka musta siidist viisaka särgi,” sõnab Hart.

8. Mis puudutab fotografeerimist, siis tasub kaasa võtta alati mitu väiksemahulist mälukaarti. Seda seetõttu, kui ühe pealt peaksid mingil põhjusel fotod hävinema, ei lähe kõik jäädvustused korraga kaotsi.

9. Lisaks teistele rõivastele soovitab Hart kaasa võtta ka sallid, vööd ja ehted, kuna need annavad erinevatele rõivastele iseloomu.

10. Hart´i viimane nõuanne on kindlaks teha, milline on sihtkoha ilm. “Pole mõtet eeldada, et oled hädavajaliku kaasa pakkinud, sest ilm võib 10 kraadiga nihkes olla.”

https://www.youtube.com/watch?v=fb4B5n5OPsI

Avafoto on illustreeriv: Väljavõte YouTube´i videost