NordenBladet — Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) Eesti delegatsiooni liikmed viibivad sel nädalal Strasbourgis Prantsusmaal, kus osalevad assamblee tänavuse aasta esimesel osaistungil.

Eesti delegatsiooni esimees ja ENPA asepresident Marianne Mikko ütles, et eestlaste jaoks on sel nädalal toimuval istungil oluline monitooringukomitee Eesti raport, millele on esitanud oma kommentaarid erinevad Eesti ministeeriumid. Kolmapäeval toimuval lisaüritusel arutavad Eesti delegatsiooni liikmed Mikko sõnul koos rahvusvaheliste ekspertidega Nord Stream 2 teemal.

Delegatsiooni liige ja Ukraina raportöör Eerik-Niiles Kross lisas, et tähtis on kahtlemata ka leeduka Egidijus Vareikise (EPP) Ukraina sõja humanitaarsete tagajärgede teemaline ettekanne.

ENPA seekordsel istungil on kõne all veel vähemuskeelte kaitse, kodanikupalk ja relvakonfliktidest mõjutatud laste kaitsmine. Istungil valib ENPA endale ka uue presidendi, samuti valitakse uus Euroopa Nõukogu inimõiguste volinik.

Eesti delegatsioon on ENPA istungil koosseisus Marianne Mikko, Raivo Aeg, Andres Herkel, Eerik-Niiles Kross, Jaak Madison ja Tiit Terik.

 

Avafoto: Marianne Mikko (Riigikogu fotoarhiiv/ Erik Peinar)
Allikas: Eesti Riigikogu