NordenBladet — Immigrandid lubasid maksta Vaasa naisele 10 000 eurot selle eest, et too oleks nõus abielluma. Nüüd on naine kohtu all seoses ebaseadusliku maaletuleku korraldamise ja sellele kaasa aitamisega.

Tegemist oli 1989. aastal sündinud soome naisega, kes aitas abielu kaudu Soome tulla keskealisel kosovo mehel. Kuriteod pandi toime 2014. aastal ning kohus mõistis naisele ebaseadusliku maaletuleku korraldamise eest neljaks kuuks tingimisi vangistuse. Kaks ülejäänut, keskealised kosovo mehed mõisteti 3-6 kuuks tingimisi vangi, vahendab Iltalehti.

Üks süüdi mõistetud meestest võttisa naisega ise ühendust ja pakkus võimalust teenida raha abiellumisega. Mehe eesmärk oli saada soome naisega abiellu oma tuttav, kellele oli vaja Soomes elamisluba.

Naine soostus, kuna talle lubati abiellumise eest tasuks 10 000 eurot. Elamisloa taotluses kinnitasid nii naine kui mees, et abielu on ehtne ja nad soovivad koos Soomes elada.

Naine oli sõidutatud enne abiellumist Kosovosse ja seal anti talle 2000 eurot ettemaksu. Ülejäänud raha pidi tulema pärast abiellumist mehele elamisloa taotlemise käigus.

Naine sai veel 1000 eurot, misjärel kosovo mehed rääkisid, et nad ei maksagi kogu summat. Lisaks keelduti lahutusest, kuigi naisele oli algul seda lubatud.

Naine ütles politsei ülekuulamisel, et poleks end sellise pasaga sidunud, kui oleks teadnud, millega see lõppeb. Kosovo meestes pettunud naine rääkis kogu loo ausalt ära, kuigi mehed seda eitasid.

Kohus tunnustas naise ausat ülestunnistust ja mõistis naisele kergema, aga siiski küllalt tõsise 4-kuulise tingimisi vanglakaristuse. Lisaks pidi naine loovutama kuritegelikul teel teenitud 3000 eurot.

 

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT