NordenBladet — Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu kuulutab välja konkursi noore teadlase preemiale ja noore IT-teadlase eripreemiale. Kandideerida saab 17. jaanuarini 2018.

Noore teadlase preemiale saab kandideerida kuni 35-aastane doktorikraadiga teadlane, kes teeb uurimistööd Eesti või välisriigi teadusasutuse või ülikooli juures. Preemia saaja peaks pidama aasta jooksul vähemalt kaks tasuta akadeemilist loengut oma uurimistööst, võimalusel Eesti kõrgkooli kolledžis väljaspool Tallinna ja Tartut. Preemia suurus on 5000 eurot, seda rahastab Väino Kaldoja.

Noore IT-teadlase eripreemiale saab kandideerida kuni 35-aastasene teadlane, kes on omandanud doktorikraadi või kes on taotluse esitamise hetkel doktoriõppesse vastu võetud (nii Eesti kui välismaa ülikoolis) ning kelle teadustöö on tihedalt seotud infotehnoloogia ja selle valdkonna arendusega (põhifookus: tarkvaraarendus ja -rakendus). Preemiat võib kasutada teadustöö edasiarendamiseks või praktikas rakendamiseks. Preemia suurus on 5000 eurot, seda rahastab Skype Eesti.

Kandideerimiseks tuleb esitada kirjalik avaldus koos isikuandmete ja lühikese elulooga (nimi, aadress, e-post, telefon, haridustee, tööalane tegevus), teadustöö kirjeldus ning avaldatud teadustööde, artiklite või ka kavatsuste loetelu. Lisaks on vajalik vähemalt kahe juhendaja või õppejõu soovitus. Kandidaate võivad esitada nii taotlejad ise, nende juhendajad, õppejõud, tööandjad, samuti kultuurirahastu nõukogu liikmed.

Kõik vajalikud dokumendid tuleb saata Vabariigi Presidendi Kultuurirahastule, aadressil Weizenbergi 39, 15050 Tallinn, või digitaalselt allkirjastatuna e-posti aadressile vpinfo@vpk.ee See e-posti aadress on kaitstud spämmirobotide vastu. E-posti aadressi nägemiseks peab olema JavaSkripti kasutamine olema lubatud. .

Kandidaatide esitamise tähtaeg on 17. jaanuar 2018 (k.a postitempel).

 

Allikas: Eesti Teadusinfosüsteem
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT