OHMYGOSSIP  – Juuste värvus on seotud geneetikaga, mis on kombinatsioon sinu vanemate juuste värvist. Juuste värvi määrab spetsiifiline pigment melaniin, mida toodetakse juuksefolliikulites olevates pigmendirakkudes melanotsüütides. Kui melanotsüüdid enam pigmenti ei tooda, siis hakkavad kasvama hallid juuksed, vahendab Ohmygossip.ee.

Paljud stereotüübid on seotud meie naturaalse juuksevärviga: blondid on rumalad, punapead on temperamentsed ja brünetid on müstiliselt kaunid. Kuigi me arvame, et need on vaid oletused, ei ole mingi saladus, et tihti loob mõni inimene esmamulje kellestki just juuksevärvist lähtudes. Uurijad on nüüd tõestanud, et mõnedel stereotüüpidel võib reaalsuses tõepõhi all olla. Vaata, kas sinu iseloom läheb sinu juuksevärviga kokku.

Blondid juuksed
Paljud teist on kindlasti kuulnud ütlust “blondes have more fun” ehk siis et blondidel on lõbusam elu. Teadlaste sõnul vastab see väide tõele – blondide juustega naised oskavad elust rohkem rõõmu tunda, nad ei muretse nii palju ja võtavad elu pingevabalt. Arvatakse, et see kehtib ka värvitud blondide puhul – kui näiteks tumedapäine naine värvib end blondiks, muutub ka tema ellusuhtumine rõõmsamaks ja ta tunneb end seksikamalt. Ütlus, et blondid on rumalad, on iganenud ning ei kehti enam – blondide juustega naisi peetakse täpselt sama arukateks kui brünette.

Helepruunid juuksed
Helepruunide juustega inimesed on oma loomult hingelised. Nad on meelt muutvad ja kiired tegutsejad, kuid samal ajal ka kaastundlikud teiste inimeste suunas. Peamiselt on nende tegevused seotud loovusega. Nende inimeste suhted on kauakestvad, kuna nad on valmis teatud määral ennastohverdavalt partnerile armastust pakkuma. Helepruunide juustega inimesed on tavaliselt väga hea välimusega. Nad vajavad oma ellu suurel hulgal armastust, et seeläbi elus läbi lüüa.

Pruunid juuksed
Enamus Nobeli preemia saajatest on brünetid. Kuigi nad on väga töökad, kipuvad nad kergesti alla andma. Brünetid on tõsised ja kipuvad looma pikaajalisi suhteid. Veider on, et brünettide kiilaksjäämine on tõenäolisem kui teistel ja lisaks on neil suurem tõenäosus nikotiinist sõltuvusse sattuda..

Kartulikoorevärvi juuksed
Nendel inimestel on suur võime enda eest hoolt kanda. Nad on teatud määral isekad, kuid samas oskavad nad teiste inimeste suunas välja näidata tundlikkust ja empaatiat. Nad armastavad rõõmsameelsust ja meelelahutust. Nad on kena välimusega inimesed. Nende armusuhted on kirglikud ja ebatavalised, kuid sealjuures võivad need jääda lühikeseks. Nad on inimesed, kes eristuvad teiste inimeste seast oma ebatavalisusega ja leidlikkusega. Neid köidab uus ja uuenduslikkus ning sellistest asjadest on nad alati valmis kiiresti kinni haarama. Nad tunnevad elus rõõmu erinevatest väljakutsetest. Ehkki nad võivad tunduda kindlate ja tugevate inimestega, on nende natuur õrn ja haavatav.

Punased juuksed
Punaste juustega inimesed on oma elus kindlalt jalgadega maa peal. Nad ei lase materiaalsetel soovidel ennast kõigutada. Nad on nö. looduse inimesed. Nad on iseseisvad ja hingelises mõttes väga kindlad. Teiste inimestega suhtlemisel on punapäised inimesed meeldivad, atraktiivsed ning lojaalsed. Neile võib praktiliselt iga inimene kindel olla. Väga suurt tähelepanu pööravad nad oma lähedastele. Lähedaste inimeste heaolu tagamiseks on nad valmis oma elus palju ohverdusi tegema. Paljudel juhtudel on neil aga palju segadustundeid, kuna nad ei suuda täpselt paika panna, mida nad oma elult soovivad.

Mustad juuksed
Mustade juustega inimesed on väga sensuaalsed. Ka salatsemine on nende loomuses. Must pole eriti levinud juuksevärv ning need inimesed ei jaga üldiselt oma arvamusi ja mõtteid. Nad on teatud määral eraklikud ning püüavad oma eesmärkide poole liikuda pigem varjatult. Nad võivad olla üsnagi temperamentsed. Oma olemuselt on nad närvilised inimesed, kuna nende sisemuses võib olla palju segadustundeid, millele nad ei oska tihtilugu leevendust leida.

Avafoto on illustreeriv (Universe Organization L.P., LLLP/Fadil Berisha)
Allikas: Ohmygossip.ee