NordenBladet – Kindlasti nii mõnelgi teil on reisil tulnud ette olukord, et kohver on punnis asju täis aga just neid teil vaja ei lähe. Liigne pagas või hirm kaduda võivate väärtuslike asjade pärast võib teie reisi sootuks rikkuda. Siin toome välja neli soovitust, mida enne reisi kaaluda tasuks.

Hinnalised ehted või sentimentaalse väärtusega asjad
Hirmkallid ja teile eriti väärtuslikud juveelid tasub koju jätta, sest need võivad kaduma minna ja need on heaks sihtmärgiks tänavatel luuravatele varastele. Pealegi hotellitoas väärisasju hoides hotell üldjuhul ei vastuta nende eest. Ära võta kaasa ka vanaema kingitud hõbeprossi või suguvõsas mitu sajandit edasi pärandatud sõrmuseid – kui sellise eseme peaksite kaotama, olete pärast väga kurb.

Liiga palju raamatuid
Lugemine on tore aga ärge ennast üle hinnake ning mõnusat reisi raamatute tassimisega tüütuks muutke. Üks-kaks raamatut on täiesti mõistlik kogus. Üle selle kipub raskeks minema ja seda on oluline tähele panna näiteks odavlennufirmadega lennates. Tänapäeval on nutitelefonidesse võimalik paigaldada rakendusi, mille abil e-raamatuid lugeda või investeerida lausa eraldi e-lugerisse, näiteks Kindle’sse.

Suur padi
Tõsi, lennukites, eriti pikal lennul, hakkab kaelal ebamugav ja lausa karjub lisatoe järele. Kodunt suure padja kaasa võtmine võtab aga kotis liigselt ruumi. Pea kõik suuremad lennufirmad pakuvad pikal lennul patja, millega saab olemise mugavamaks teha. Bussi- ja rongireiside jaoks tasub investeerida täispuhutavasse kaelapatja, mis võtab voodist kaasa haaratud padjaga võrreldes tunduvalt vähem ruumi.

Terve võtmekimp
Kõigepealt ära korda paljude inimeste viga ehk hoia võtmed äraantavast pagasist eemal! Ja võtmekimbust võta kaasa vaid võti ilma milleta sa pärast koju sisse ei saa. Ülejäänud võib julgelt koju jätta, reisil pole teil kontori või garaaživõtmetega mitte midagi teha.

Avafoto: NordenBladet
Allikas: Ohmygossip.fi