NordenBladet – Muretuks reisimiseks soovitame teil alati soetada planeeritavale reisile sobiva kehtivusaja ja kaitseulatusega reisikindlustus. Ohmygossip.fi toob teile välja viis kõige levinumat reisikindlustust puudutavat küsimust.

Mis tõstab reisikindlustuse hinda?
Reisikindlustuste hinda tõstavad erinevad lisad. Kui võtame reisikindlustuse aluseks vaid tervisekindlustuse, siis on võimalike lisade hulgas reisitõrke- ja pagasikindlustus, ohtliku töö tegemise ja ekstreemsete spordialade lisakaitse ning muud ekstrad. Samuti sõltub hind reisipiirkonnast, näiteks paljude firmad teevad vahet maailmal ilma USA, Kanada ja Austraaliata ning maailmal koos nende riikidega. Nimelt on eelmainitud riikides arstiabi keskmisest kallim, mis võib tuleneda nii tööjõu maksumusest kui meditsiinitöötajate poolt tellitud uuringute rohkusest.

Kuidas erineb reisikindlustuse hind vanuse põhjal?
Tavaliselt on kõige odavam reisikindlustust hankida keskeltläbi 19-60-aastastele reisijatele. Lastele ja pensioniealistele on reisikindlustus kallim, kuna kindlustusseltsid on kindlaks teinud, et nendega võib suurema tõenäosusega midagi juhtuda.

Mis aja jooksul tuleks peale õnnetusjuhtumit kindlustusega ühendust võtta?
Nii kiiresti kui võimalik! Kui tegu on haiglaarvete puhul väiksemate summadega, siis tavaliselt peab ise nende eest alguses tasuma ja alles hiljeb kannab kindlustusselts raha pangaarvele üle. Samas suuremate väljaminekute puhul toimub maksmine koheselt koostöös konkreetse firmaga.

Kui mul on Euroopa ravikindlustuskaart, kas siis on endiselt reisikindlustust vaja?
Kohe kindlasti on vaja reisikindlustust, sest Euroopa ravikindlustuskaart annab vaid Euroopa Liidu riikides õiguse saada konkreetse riigi kodanikega võrdväärselt arstiabi. Selle kaardiga pole võimalik ravikulusid katta või muid toiminguid teha!

Milliseid kindlustusjuhtumeid tavaliselt ei kaeta?
Kõik oleneb konkreetsest kindlustusest, ent erinevate pakkujate reeglitega tutvudes selgub, et tavalisemad juhud on järgnevad.

– Vaktsiinid ja muud kaitsepookimised
– Suguhaigustega seotud kulud
– Sportimise käigus tekkinud õnnetused (seda saab enamasti lisaraha eest)
– Raseduse ja sünnituse käigus tekkinud kulud
– Kahjud, mis tulenevad psühholoogilistest või psühhiaatrilistest teguritest (näiteks skisofreenia või depressioon)
– Ohtliku töö käigus juhtunud õnnetuses (selleks on ohtliku töö lisakaitse)

Avafoto: NordenBladet
Allikas: Ohmygossip.fi