NordenBladet — Riigikogu riigikaitsekomisjon sai (11.dets) ülevaate Naiskodukaitse ohutushoiu kursusest, mis hõlmab endas muuhulgas koduohutust, tuleohutust, käitumist looduses, aga ka füüsilist enesekaitset, enesekaitset infokeskkonnas ja käitumisjuhiseid relvakonflikti korral.

Komisjoni istungit juhatanud aseesimehe Mart Helme sõnul on Naiskodukaitse tegevus tänuväärne ning koolitatud inimesi omandatud teadmiste ja oskustega saab rakendada nii kriisiolukorras, ohuolukorras, aga ka sõja ajal.

„Kolm aastat tagasi ei olnud elanikkonnakaitsest veel juttugi, kuid täna liigume kukesammuga edasi, ehkki on selge, et see tempo ja haare ei ole piisavad,“ ütles Helme.

Komisjoni liige Madis Milling pidas positiivseks, et kursuse loomisel on tehtud koostööd Päästeameti ja elanikkonnakaitse rakkerühmaga. Samuti võib Millingu sõnul loota, et kursuse sisu koondava mobiilirakenduse kaudu on võimalik teavet anda edasi noortelt vanematele.

Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming ja väljaõppe arendusspetsialist Helen Allas selgitasid komisjonile, et Naiskodukaitse ohutushoiu kursus kestab 20 tundi ja viiakse läbi nädalavahetusel. Kursuse raames on kavas järgmise aasta jooksul koolitada 300 naist. Alates 2019. aastast muudetakse kursus naiskodukaitsjatele kohustuslikuks.

Riigikaitsekomisjon sai eelmisel nädalal ülevaate elanikkonnakaitse rakkerühma tegevusest. Naiskodukaitse ohutushoiukursus on sellega otseselt seotud.

 

Allikas: Eesti Riigikogu