NordenBladet — Põhjamaade Ministrite Nõukogu toetus aitab kaasa vaba ja sõltumatu vähemuskeel-se meedia levikule Balti riikides. Eesti, Läti ja Leedu vabakutselised ajakirjanikud ning meediaväljaannete toimetused kandideerisid kuni 10 000-eurosele toetusele kuni üheks aastaks.

Kolme riigi projektidele anti ligikaudu 50 000 eurot riigi kohta. Eestis kiideti heaks 5, Lätis 9 ja Leedus 8 projekti. 2017. aasta augustis ja septembris kogunenud hindamiskomiteed tegid valiku kohalike meediaväljaannete ja vabakutseliste ajakirjanike esitatud 62 projekti seast. Eestist pälvisid toetust järgmiste väljaannete projektid: Raadio 4, Prospekt Media, MTÜ Kultuuritahvel ja Edasi.org.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu Balti riikide meedia toetusprogrammi peaeesmärk on parandada Balti riikide kohaliku meedia kvaliteeti ja atraktiivsust, keskendudes vähemuskeelsele kaasavale sisule ning etniliselt mitmekesistele aladele. Põhjamaa-de Ministrite Nõukogu Eesti esinduse direktori Christer Haglund: „Meil on hea meel toetada meediaväljaandeid nende pingutustes katta vähemusrahvustele olulisi tee-masid nende endi keeltes.” Programmiga julgustatakse ajakirjanikke meedia kasu-tama erinevaid viise lugude jutustamiseks ja looma uut kaasavat sisu.

Edukaid projektitaotlusi iseloomustasid algupärased ideed ja uuenduslik lähenemi-ne mitme platvormi kaudu, mis võimaldab korraldada mitmeid paljulubavaid uuriva ja visuaalajakirjanduse projekte. Võiduprojektide seas kasutatakse lugude kaasa-vaks edastamiseks netisaateid, 360-kraadiseid videoid, uues formaadis raadiosaa-teid, veebidokumentaale, graafilisi animatsioone, videointervjuusid jpm.

Kõik toetusesaajad alustavad projektidega tööd 2017. aasta sügisel ja peaksid need lõpetama 2018. aasta septembri jooksul.

 

Allikas: Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT