NordenBladet – Maroko käsitsi sõlmitud vaip on naturaalne luksuslik originaalteos, mis annab igale kodule iseloomu ja sära juurde. Käsitsi sõlmitud vaip ei karda vett, on 100 % naturaalne ja kulub vaid aastakümnete jooksul. Õieti nõuab selline vaip väljavahetamist inimese eluajal vaid siis, kui soovitakse kodusisustust värskendada.

Traditsiooniliste mustritega käsitöövaibad pärandatakse perekonnas põlvest põlve edasi. Kulumisjäljed aastakümnetevanusel vaibal ainult tõstavad selle väärtust. Näiteks Põhjamaades võiks sellist fenomeni võrrelda rahvariideseelikute ja põllede talletamisega põlvkondadelt põlvkondadele, igal käsitööl on oma järjest kasvav väärtus.

Käsitsi vaiba valmistamine on aeganõudev ja seetõttu kallihinnaline töö. Ning heal vaibal on ka vaipa väärt hind (piseimate vaipade hinnad algavad 600 eurost). Turistina Marokos olles võime end tabada korraga kahelt mõttelt – kas vaibad on ikka originaalid (käsitsi, mitte masinaga valmistatud) ning mismoodi me need koju transpordime.

Esimesele küsimusele ühest vastust leida on keeruline – kindlasti on müügil nii originaalvaipu kui ka võltsingut, ent et mitte petta saada, on kõige õigem küsida hotellist või giidilt, kust originaalkaupa saab.

Üks koht, kust aga kindlasti kvaliteetse käsitsi sõlmitud vaiba saate on Marrakechi turul asuv “Chateau Des Souks” vaiba- ja antiigipood (44, Souk Semmarine Marrakech). “Chateau Des Souks” teeb ostuhuvilisele kliendile korraliku vaibashow – pakub piparmünditeed ning loatab te jalge ette ühe ilusa vaiba teise järel. Ostu saadab teile aga otse koju, teie sellepärast enam muretsema ei pea! Mugav ja usaldusväärne koht!

Samast poest on võimalik soetada ka kauneid antiiktooteid. Tõeline pärl keset suurt Marrakech´i turgu (soak´i).







Tekst ja fotod: NordenBladet/Helena-Reet Ennet