NordenBladet — Neljapäeval, 23. novembril algusega kell 11 toimub Eesti Teaduste Akadeemia saalis seminar “Eesti puidukeemia perspektiivid II”.

Juunis 2017 kohtusid akadeemia saalis metsanduse ja puidukeemia valdkondade strateegilised osapooled (riigi esindajad, ettevõtjad, puidukeemia eksperdid, metsanduse ja looduskaitse spetsialistid, seotud valdkondade teadlased), et arutleda metsa väärindamisega seonduvate võimaluste ja riskide üle. Seminari eesmärgiks oli saada faktipõhine ülevaade osapoolte argumentidest, identifitseerida lüngad meie teadmistes ning määratleda, milliseid uuringuid või analüüse on vaja strateegiliste otsuste tegemiseks.

eminaril tõstatatud probleemidest kokkuvõtete tegemiseks moodustas akadeemia juhatus komisjoni, mis muude järelduste hulgas märkis: “Rakendatav tehnoloogia peab vastama kaasaja nõuetele. Eesmärgiks tuleb seada mitte ainult tselluloosi, vaid laiemalt biotoodete tootmine, mis võimaldab väärindamisahelat mitmekesistada ning tooret sihipärasemalt kasutada. Selles kontekstis on äärmiselt vajalik teadmusmahuka tootmise toetamine, eeskätt biotehnoloogilise tehnobloki lisamine.”

Selle teema edasiseks käsitlemiseks korraldab akadeemia jätkuseminari 23. novembril 2017. Töö toimub eesti ja inglise keeles. Seminar on avalik – oodatud on teadlased, spetsialistid, ettevõtjad ja kõik huvilised. Palume eelregistreeruda enne 21.11.2017 (tel. 6442149, e-post: eha.inkinen@akadeemia.ee).

AJAKAVA

11:00    AVASÕNAD
Jaak Järv
Estonian Academy of Sciences

11:10    CHEMISTRY OF BIOMASS:  BIOFUELS AND BIOPLASTICS
Sergey D. Varfolomeev
Chemistry Faculty, M.V.Lomonosov Moscow State University
N.M.Emanuel Institute for Biochemical Physics, Russian Academy of Sciences

12:00    ALTERNATIVE POSSIBILITIES FOR LIGNOCELLULOSIC BIOMASS PROCESSING IN ESTONIA:
BEYOND CONVENTIONAL FOREST INDUSTRY
Peep Pitk
AS Graanul Invest

12:30    PROJECT  CELESTIAL: INDUSTRIAL CELL FACTORIES FOR FUTURE BIOECONOMY
Mart Loog
Institute of Technology, University of Tartu

12:50    ARUTELU

13:30    (orienteeruvalt) LÕPETAMINE JA KOHVILAUD
 

Allikas: Eesti Teadusinfosüsteem
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT