NordenBladet – Olen otsustanud, et eemaldun nii palju kui võimalik kõigest negatiivsest ning parim võimalus selleks on suurem lähedus looduse ja J-malaga. Mida enam suudame loodusega ühte sulanduda, seda kaugemaks jääb igapäevane väline mõttetu müra. Elus teevad meile tihtipeale haiget ka väga lähedased inimesed ning vahel on sellega toime tulekuks vaja lisaenergiat. Mina ammutan seda loodusest!

Õnneks on mul oma “salaaed”, mis polegi reaalsuses ju midagi salajast aga kui seda vaadata teise pilguga, siis koorub sellest väga palju müstilist. Viimane aasta on toonud mu ellu läbi erinevate keerdkäikude väga palju esoteerikat ning kokkkupuudet maaväliste jõududega – näiteks nii uskumatu kui see ka ei tundu, puutusime me suvel koos õega Viljandis käies reaalse kummitusega kokku (loe sellest minu varasematest blogi postitustest SIIT , SIIT ja SIIT) ning peale seda oleme mõlemad saanud väga palju tuntavaid ennustuslikke märke. Ettekuulutused ning selgeltnägemine pole tegelikult meie suguvõsas võõras teema – paljud esivanemad on olnud väga kõvad metsamoorid ning taimetargad, kes ravimtaimede, kuufaaside ning oma metsamoori-tarkustega mitmed abivajajad on õigele teele suunanud ning paljude armuprobleemid, rahamured ning tervisehädad minema pühkinud. Tean, see jutt võib kõikide tänapäeva nõiasaadete taustal kõlada nagu mingi Penli-Peetri udu aga reaalsetele faktidele vastu ei saa. Kas see hirmutab mind?  Aga otse loomulikult! Ma olen alati pigem skeptiline olnud selliste asjade puhul kuid mida aeg edasi, seda enam tunnen, et tuleb oma sisetunnet usaldada, nähtud märke arvestada ning mällu tulevaid pilte mitte tühisteks pidada.

Aga tagasi aia juurde… Mulle meeldivad sellised pool-hooldatud pool-metsikud aiad, sellised nagu mu enda oma. Mida enam aias puude-põõsastega tegeled ja räägid, seda enam avab ka aed end sinule. See on meeletult mõnus tunne! Mulle meeldib see, kuidas vanasti kasvatati kõik eluks vajalik ise – mida vähem tööstuslikku toodangut, seda parem. Ka mina kasvatan paljud asjad ise – iseäranis joogid (näiteks paljud erinevad taimeteed ning talvine õunamahl). Kuivatan väga palju erinevaid taimi, mil kõigil erinevad kasulikud (ravi)omadused. Kui rohkem huvi, siis SIIN tegin väikse praktilise ülevaate kergesti kättesaadavatest ent suure jõuga taimedest.

Olen avastanud ka, et mulle meeldib loodusest pilte teha. Siin mõned hiljuti tehtud pidid, mis panevad mind õhkama: Elu on ilus, märka seda! Kõige Kõrgem on andnud meile nii palju, mille üle rõõmu tunda!  🙂

https://www.instagram.com/p/BZ0TO-FFeTM/?taken-by=helenareetennet

https://www.instagram.com/p/BZ0VsdOlMY5/?taken-by=helenareetennet

https://www.instagram.com/p/BZ21En2FmhZ/?taken-by=helenareetennet

https://www.instagram.com/p/BZ0pMKzlyO3/?taken-by=helenareetennet

https://www.instagram.com/p/BZ1Be-yF1TX/?taken-by=helenareetennet

https://www.instagram.com/p/BZ3NrbhFx6Y/?taken-by=helenareetennet