NordenBladet — Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras külastas neljapäeval (12.oktoobril) Eesti üht juhtivat mehitamata õhusõidukite tootjat Threod Systems, et tutvuda ettevõte toodanguga ja selle kasutusvõimalustega kaitseväes.

Peamiselt infokogumise eesmärgil kasutatavate droonide tootmisele keskendunud ettevõtte Threod Systems tegevjuht Villiko Nurmoja andis kaitseväe juhatajale ülevaate firma toodetest ja arenguplaanidest.

„Taevas lendavad „silmad“ annavad täpse olukorrapildi. See loob hea võimaluse avastada vastane kaugelt ja teda efektiivsemalt mõjutada, millega hoitakse kokku nii moona kui välditakse liigseid kaasnevaid kahjustusi,“ ütles kindral Terras, kelle sõnul on kaitsevägi otsustanud ennast mehitamata õhusõidukite kasutamise valdkonnas jõuliselt täiustada.

Kindral Terrase sõnul oli tal hea meel kogeda, et paari aastaga on Threod Systems jõudnud kasvu faasi ning maailma väga konkurentsitihedal droonitootjate turul leidnud oma toodetele kindla koha, omades mitmeid konkurentsieelised suurte ja tuntud tootjate ees.

„Samas, näinud ettevõtte ja kaitseväe koostöös valminud Kevadtormi õppuse videot, tuleb ka meie enda üksustel olla valmis oma tehnikat ja inimesi palju oskuslikumalt varjata vastase vaatlusseadmete eest,“ lisas kindral Terras.

Threod Systems on Eesti tehnoloogia ettevõte, mis tegutseb kaitse- ja julgeolekusektoris. Ettevõte arendab ja toodab mehitamata lennuvahendeid ning nende alamsüsteeme, mis on mõeldud informatsiooni kogumiseks ja juhtide otsustusprotsesside toetamiseks. Threod Systems on Eesti kaitsetööstuse liidu liige.

Allikas: Eesti Kaitsevägi
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT