NordenBladet — Paljud inimesed järgivad fitness-sportlase Tracy Anderson´i toitmus- ja treeningkava, aga eksperdid on selles leidnud vastunäidustusi ning kutsuvad seeläbi inimesi üles sellest programmist eemale hoidma, vahendab News.com.au.

Ka kuulsused Madonna, Gwyneth Paltrow ja Victoria Beckham on Tracy Andersonile kiitust ning au avaldanud, et nende keha on nii trimmi muutunud. Spetsialistid peavad Andersoni metoodikat ohtlikuks ja hoiatavad inimesi sellest hoiduma. Terviseekspertide sõnul on Andersoni toitumiskavas liiga vähe toitaineid ja selle järgimine võib viia söömishäireteni. Asjatundjad on väga mures toidulisandite puudujäägi pärast, kus dieedi järgijad tarbivad päevas teinekord vaid vaevalised 500 kalorit, millest suur osa tuleb puu- ja köögiviljasalatitest. Naiste soovitatud päevane kaloraaž on 2000 ja meestel 2500.

“Selles kavas on ohtlikult vähe rasvu, vähe kaloreid ja vähe süsivesikuid, mis tuleks mujalt, kui puuviljadest ja köögiviljadest,” ütleb dr Frankie Phillips, kes on 20 aastase kogemusega toitumisspetsialist.
“See tähendab lihtsalt seda, et selle toitumiskava järgijatel on suurem risk haigestuda söömishäiretesse ja takistada söömisharjumuste arenemist,” ütleb doktor.

Doktori sõnul ei sobi see toitumiskava kohe kindlasti mitte neile, kellel pole vaja suurt kogust kehakaalu langetada ja toidukava tuleks nii ehk naa arstiga alati läbi arutada. Andersoni toitumiskava järgijad söövad kõik sama vähe kaloreid, mitte ainult raskekaallased. Toitumiskava keskmine päevane kaloraaž on 1000, millele tuleb lisada tunnike liikumist päevas, kuus korda nädalas. Anderson sai kuulsaks seejärel, kui Madonna hakkas enda treeningkava reklaamima.

Tracy Andersoni Instagrami lehega saad tutvuda SIIN ning tema näidistrenni kaasa teha SIIN

https://www.instagram.com/p/BYuUHJ1gvm9/?hl=en&taken-by=tracyandersonmethod

Avafoto: Tracy Anderson (OHMYGOSSIP)