NordenBladet — Migreeni, kui sellist on raske ette kujutada, kui pole ise kogenud. All on 5 asja, mida vaid migreeni käes kannatavad inimesed mõistavad, vahendab Metro.

Nõuanded kuluvad igati marjaks, aga ära arva, et tegemist on millegi uuega.
Paljud migreeni käes kannatavad inimesed on selle murega vaevelnud juba pikemat aega. Neile on juba ammu teada kõik lood, mida tuleks teha enesetunde parandamiseks. Nõuannetega tuleb olla ettevaatlik, eriti, kui ise pole kordagi migreeni kogenud.

Migreeni käes kannatavad inimesed ei ole draamakuningad
Empaatiline suhtumine on rohkem abiks, kui see, et olukorda saab muuta valuvaigistiga või muretsemisest loobumisega. Migreen ei ole tavaline peavalu ja selle puhul ei pruugi aidata peavalurohi või meeleseisundi muutmine.

Migreen võib olla nii kohutav, et ajab nutma
Ole selle suhtes tolereeriv ja suhtu rahulikult.

Migreeni käes kannatav inimene tahab minna kogu maailma eest peitu
Iga inimene reageerib migreenile erinevalt ja ilmnevad erinevad tunnused. Ühtedel muutuvad silmad valgusele tundlikuks, teisel tekivad tasakaaluhäired ja kolmas hakkab oksendama. Üks asi on aga paljudel ühine – nad kõik soovivad olla pimedas toas maailma eest peidus.

Migreenivalud võivad tõeliselt julmad olla
Migreenivalud võivad kesta tunde või lausa päevi ja muudavad enesetunde segaseks. Lähedastel ei tasu naerda ja pilgata, justkui jääks mulje nagu oleks pohmell.

Lisame teile ühe video, kus on lihtsad harjutused, kuidas ise saate oma peavalu leevendada!

Avafoto: Väljavõte YouTube´ist