NordenBladet — Me kõik oleme kas rohkemal või vähemal määral kokku puutunud gripiga. Uuring on paljastanud, et need inimesed, kes peavad end ebaterveteks ning usuvad, et võiksid kergesti grippi haigestuda, haigestuvadki, vahendab Psychosomatic Medicine.

Uuringus osales 300 inimest, kelle vanus jäi keskmiselt 33 eluaasta ringi. Uuringus osalejad viidi kokku viirusega ning seejärel jälgiti 5 järjestikuse päeva jooksul toimuvaid muutuseid. Vastajad hindasid oma tervist peale viirusega kokku puutumist kas heaks, suurepäraseks, keskpäraseks või halvaks. Uuringus selguski, et need inimesed, kes olid juba algselt oma tervist kehvaks hinnanud, olid kergem saak grippi nakatumisel. Uuringut teostanud teadlased ei öelnud otseselt, et need tegurid võiksid põhjustada viirusesse nakatumist, aga võib arvata, et stressi suurenemine ja positiivsete tunnete vähenemine muudab inimest vastuvõtlikumaks igasugustusele tervisehädadele ja viirustele.

Uuringu tulemuse võib kokku võtta lihtsalt, et tasub olla positiivselt meelestatud. Selle asemel, et tähelepanu pöörata infole, kuidas töökaaslane grippi haigestus, keskendu hoopis sellele, kuidas korralikult ööuni täis magada ja terve püsida – ega siis ei jäägi haigeks.


Avafoto modell: Marianna L (OHMYGOSSIP/Helena-Reet Ennet)