NordenBladet — Euroopa Liit eraldas Soome 3,5 miljonit eurot toetust Microsoftist koondatud töötajate abistamiseks. Kokku aidatakse selle rahaga 1000 töötajale uue töökoha leidmist.

Soome tegi Euroopa Liidu globaliseerumisfondist toetuse saamiseks taotluse veebruaris ja Europarlament kinnitas selle täna, 13. septembril, edastas töö- ja majandusministeerium.

Toetus on Soome IT-ala arengu jaoks väga tähtis. Loodetavasti pole rohkem vaja toetust paluda, sest suuremad koondamised on läbi saanud, märkis tööminister Jari Lindström.

Minister lisas, et Microsoftist koondatud töötajate uue töö leidmise perspektiiv on väga hea. Soome majanduse taastumine on tõstnud nõudlust tipptaseme spetsialistide järele ja Soome IT-sektori tase on maailmas väga kõrge.

Koondatud töötajate uuesti töölesaamiseks ja ettevõtlusega alustamiseks loodud meetmed on juba käiku lastud. Euroopa Liidult saadud raha kasutatakse koos Microsoftilt saadud rahaga.

Soome on teinud Euroopa Liidule abitaotluse ka koondatud kaubandustöötajate toetamiseks. Toetusest saaks abi ligi 1500 kaubandustöötajat.

Euroopa globaliseerumisfondi toetusest 60% katab Euroopa Liit ja 40% liikmesriik.  Toetuse abil on võimalik rahastada eri tööturumeetmeid nagu koolitusi, õpinguid, töötajate mobiilsust, palgatoetusi ja stardiraha.

 

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT