NordenBladet — Soomes on viimasel ajal levinud +44 suunakoodiga telefonikõned, millega meelitatakse inimesi petuskeemidesse. Ühe sellise pettuse ohver on Soome ettevõtja, kes kaotas 200 000 eurot.

Politsei uuris juhtumit paar nädala jooksul, aga siis tõstis käed püsti. Tuleb välja, et skeemid on nii kavalalt koostatud, et kahju pole kelleltki välja nõuda, vahendab Iltalehti.

Keskealise Soome ettevõtja pettus tuli ilmsiks möödunud 2016. aasta 11. detsembril. Enne seda oli ta kahe välismaise investeerimisfirma kaudu investeerinud üle 210 000 euro. Jutu järgi oli vara tootnud head tulu ja selle väärtus oli kasvanud üle 450 000 euroni.

Pettus tuli välja aga detsembris, kui soomlane guugeldas investeerimisfirma nime ja sai teada, et tegemist oli petuskeemiga. Mees tunnistab, et vargad on väga osavad.

Mees tegi asja kohta kuriteoteate, aga politsei andis juba kahe nädala pärast alla. Suure tõenäosusega ei näe ettevõtja mitte kunagi enam oma raha. Samas annaks mehele veidi rahu, kui tema tunnistuste põhjal kurjategijatele lähemale jõutakse.

 

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT