NordenBladet – Pakkisin teisipäeval taas kohvrid ning võtsin koos lastega suuna Peipsi äärde, kus meil on üks paljudest võimalikest suvituskohtadest. Lastele meeldib seal väga, sest maja on otse Peipsi rannas, kaks sammu ja ujuma. Tegelikult on seal krundil lausa kolm maja, nii et mõnus on teinekord ka suurema seltskonnaga aega veeta. Olen lastele talviti alati väga tiheda programmi kokku pannud – trennid, muusikaõpingud, keeltekoolid jne. – ükski päev peale laupäeva pole lühike ega kerge. Sama koormust olen rakendanud iseendale – töö, töö, töö ja lõputu tegelemine kodu ja lastega. Nüüd on aga graafik vabam ning seda tuleb mõnusalt ära kasutada!

Sõitsime kolmekesi Sakust (mina, Estella Elisheva ja Ivanka Shoshana) Peipsi äärde (seekord sõitsin rekordkiirusega – 2h 35min) ning olime teisipäevast kolmapäeva lõunani seal. Lapsed mängisid, sulistasid vees ning emme lasi koos vanema õega auru välja – rääkisin nii et hääl ära ning lasin õllel hea maitsta. Kolmapäeval tegid lapsed veel väikese suplusringi, ent ilm oli suhteliselt külm ja tuuline ning vesi eriti ei ahvatlenud. Otsustasime edasi Tartusse sõita.

Tartus oli tihe programm – Estella Elisheva sai sõbrannadega kokku. Nad käisid SPA-s, kinos ja Lõunakeskuses. Mina käisin aga mõlema õe (nii vanema kui nooremaga) ja Ivankaga ERM´is (Eesti Rahva Muuseum) rahvariiete näitust vaatamas (super lahe!) ning pärast käisime ka surnuaialt läbi. Galeriid rahvariietest vaata SIIT. Häbi tunnistada, et olin Tartu surnuaial esimest korda peale seda, kui vanaema Helmi-Irene (minu jaoks Mana) sinna 11-aastat tagasi maeti. ERM´is olin samuti esmakordselt ning tahan sinna kindlasti tagasi minna ning kogu majaga põhjalikult ja rahulikult tutvuda. Rahvariiete näitus oli huvitav, mulle meeldivad erinevad sümbolid, erinevad mustrid ning käsitöö – põnev oli näha nii kunstilise kui ka ajaloolisema poole pealt. Kuna vanem õde teeb väga põhjalikult nii ema kui isa poolset suguvõsauuringut, siis huvitasid mind esmajoones need rahvarõivad, mis kajastasid nii ema- kui isapoolsete eelkäijate sünni- ja elupiirkondi.