NordenBladet — Täna Eestisse visiidile saabunud Iiri kaitseväe juhataja viitseadmiral Mark Mellett kohtus oma Eesti ametivenna kindral Riho Terrasega, et arutada Euroopa Liidu eesistumise, ÜRO rahuvalvemissiooniga Liibanonis ja küberkaitse koostööga seonduvaid küsimusi. Täna pärastlõunal asetas viitseadmiral Mellet pärja Vabadussõja võidusamba jalamile.

Homme kohtub Iiri kaitseväe juhataja kaitseminister Jüri Luige, välisministeeriumi asekantsleri ülesannetes Aino Lepik von Wireniga, külastab Tallinnas asuvat NATO küberkaitse koostöö keskust ning tutvub 1. jalaväebrigaadi ning Tapal teeniva NATO lahingugrupi teenistusega.

Iirimaa on alates eelmisest aastast Liibanonis ÜRO rahuvalvemissioonil teeniva mitmerahvuselise pataljoni juhtriik, pataljoni koosseisus teenib ka Eesti jalaväerühm. Samuti juhib kogu rahuvalvemissiooni tegevust hetkel Iiri kindralmajor Michael Beary.

Koos Iiri kaitseväelastega on Eesti kaitseväelased teeninud ka Euroopa Liidu Põhjala lahingugrupis. Iiri kaitseväel on arvestatavad kogemused nii ÜRO kui Euroopa Liidu missioonidelt.

Allikas: Eesti Kaitsevägi
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT