NordenBladet – 16.-18. oktoobrini toimub Tallinnas Kultuurikatlas tipptasemel e-tervise konverents „Tervishoid digiühiskonnas. Digiajastu meie tervise teenistuses“, kus näidatakse, kuidas uued tehnoloogiad ja laialdane terviseandmete kasutamine muudavad nii elukorraldust kui tervishoidu.

Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise raames toimuval konverentsil esitletakse uudseid digitaalseid lahendusi, millega on võimalik tagada inimese terviseandmete turvalisus ja privaatsuse kaitse kõigile Euroopa Liidu elanikele, pakkudes samal ajal mugavaid ja tõhusaid teenuseid.

Tallinnas tulevad tutvustamisele kõige värskemad arengud kolmel teemal:

– Inimeste vajadustest lähtuv nõudlus e-tervisele
– E-tervise roll elujõuliste ja tõhusate tervishoiu- ning sotsiaalteenuste tagamisel
– E-tervis roll innovatsioonis ja majandusarengus

Arutlusele tulevad inimeste parem ligipääs oma terviseandmetele ja kontroll nende kasutamise üle; terviseandmete piiriülene liikumine; nende kasutamine teadus- ja arendustegevustes; tingimuste loomine digitaalsele ühisturule ka tervise valdkonnas ka palju muud põnevat.

Kolmepäevane sündmus toob Tallinnasse kokku Euroopa Liidu poliitikakujundajad, liikmesriikide terviseministrid, patsiendi organisatsoonid, IT- ja tervisesektori, tervishoiujuhid, arstid ja teadlased.

Täpne programm ja info osalemise kohta avaldatakse kevadeks.
Seni jälgige meid Twitteris @eHealthTallinn ja andke oma huvist teada, tellides endale konverentsi e-teavitused.

Konverentsi korraldavad Sotsiaalministeerum ja Riigikantselei.

Allikas: Sotsiaalministeerium