NordenBladet — Valged liivarannad on otseloomulikult kõrgeim unistuste sihtkoht, aga mida teha, kui selliseks reisiks raha lihtsalt napib? Antud olukord on paljudele tuttav. Mille pealt on võimalik säästa, et puhkus siiski peetud saaks?

Iltalehti loetleb üles 4 nõuannet neile, kellel veidi kitsam eelarve, aga siiski välismaale puhkama minna soovib.

1. Väldi tipphooaega
Reisi ajal, kui teised on tööl. Väldi suusa- ja suvepuhkuse perioodi. Kõrghooajal on hinnad laes ja kõikjal ülerahvastatus.

2. Külasta vähem populaarseid sihtkohti
Vali linn, mis ei turgata esimesena pähe. Näiteks Itaalia Rooma ja Toscana on absoluutselt lummavad paigad, aga nendes sihtkohtades reisides tuleb rohkem ka raha välja käia. Itaalias on teisigi kauneid paiku – näiteks Milanost 50km eemal ajalooline Bergamo linn, mis pakatab kultuuri võludest. Kui unistad rannapuhkusest, võib kagus asetsev Apuulia maakond olla tõeline pärl. Niisiis võta kõigepealt kaart lahti ja uuri, milliseid linnu sihtriigis leidub. Võid avastada enda jaoks oma paradiisipaigad.

3. Rendi korter
Kui reisikaaslasteks on rohkem inimesi, võib korteri rentimine tulla märksa soodsam, kui hotellis ööbimine. Rendikorter pakub privaatsust ja rohkem ruumi. Näed rohkem kohalikku kultuuri ja elu, kui elad nagu kohalikud.

4. Väldi turistidele mõeldud restorane
Turistide restoranid tunneb kohe ära: terrassid on paksult rahvast täis ja söögikoht on kesklinna südames populaarsete paikade läheduses. Turistide restoranide toit ei ole tegelikult midagi erilist, aga maksab kaks korda rohkem, kui mujal. Leia toidukoht, mis asetseb kõrvaltänavas ja uuri välja, kus kohalikud lõunasööki söömas käivad. Alati ei peagi restoranis sööma: osta lõunasöök supermarketist või mõnest väiksemast poest ning naudi seda pargipingil.

Avafoto: OHMYGOSSIP/Helena-Reet Ennet