NordenBladet — Igaühel meist on peas ilmselt ettekujutus sellest, mida seksuaalne ahistamine endast kujutab. Paljude jaoks tähendab see otsesele seksile vihjamist või tagumiku näppimist. Tõde on aga see, et seksuaalne ahistamine ei pruugi piirduda ainult nähtavate juhtudega.

#ThatsHarassment – nimelise kampaania eesmärk on panna inimesi märkama seksuaalse ahistamise halli ala. Kampaania koosneb kuuest videost, mis põhinevad tegelikel elusündmustel. Videod on kirjutanud Sigal Avin, kes on ka seksuaalset ahistamist kogenud. Talle tuli videoprojekti idee sellest, kui koges karjääri alguses ise ahistamist. “Tundsin, et eelistan pigem näha, mida seksuaalne ahistamine tähendab, kui sellest lugeda.”

Videos esitletakse tõsielulisi juhtumeid, kus naine on sattunud meesterahva seksuaalse ahistamise küüsi. Videotes on kujutatud töötajat ja tööandjat, arsti ja patsienti, modelli ja fotograafi, stilisti ja näitlejat ning ajakirjanikku ja poliitikut. Üks videotest põhineb videolooja enda kogemusel.

Videos näitleb sarjast Friends tuntud näitleja David Scwimmer, kes on ühtlasi ka videode režissöör. Ülesvõtetes osaleb ka teisi Hollywoodi tähti nagu näiteks Cynthia Nixon. David ütleb intervjuus, et otsustas projektist osa võtta isiklike põhjuste tõttu. “Ema on rääkinud mulle lugusid seksuaalsest ahistamisest. Mu peres ja tutvusringkonnas on pea igat naist seksuaalselt ahistatud, väljaarvatud mu 6-aastast tütart-olgu jumal selle eest tänatud!”

“Kui inimest väärkoheldakse kogu tema elu vältel, hakkab ta end nägema, kui teise klassi inimest. Naisele öeldakse muudkui uuesti ja uuesti, et ta ei ole mehega võrdne ning ainult tema keha ja väljanägemine loeb. Mõistan hästi, et paljud naised ei pruugi isegi aru saada, kui neid seksuaalselt ahistatakse.”

Kallis naine, vaata need videod läbi ja palun ärka!

Ülejäänud 4 videot saad vaadata Facebooki lehelt.

Avafoto: Youtube