NordenBladet — USA´s viidi läbi uuring, kus osales 81 15-29 aastast naist. Sooviti välja selgitada, mille alusel naised valivad enda kõrvale partneri. Uuringu kohaselt valivad naised mehi eelkõige väljanägemise põhjal ja isikuomadused tulevad alles hilisemas järjekorras, kirjutab ScienceDaily veebileht.

Naised eelistasid pigem kauni välimusega mehi ning polnud väga oluline, kui lugupidav, sõbralik, ambitsioonikas või tark antud meesterahvas on. Emad valiksid tütardele mehed, kes on keskmiselt nägusad, ent iseloomuomaduste suhtes ideaalsed.

Uuringus näidati naistele kolme erinevat mehe fotot, kelle väljanägemine varieerus. Tegemist oli portreefotodega, mille juurde kuulusid ka isikuomadused. Ebameeldiva väljanägemisega portree juurde kuulusid omadused nagu terviklikkus, usaldusväärsus ja ausus. Keskmise väljanägemisega portree juurde kuulusid omadused nagu sõbralikkus, usaldusväärsus ja küpsus. Nägusa väljanägemisega portree juurde kuulusid omadused nagu meeldiv, ambitsioonikas ja intelligentne.

Naised hindasid fotosid ja omadusi ning reastasid need enda jaoks. Lisaks analüüsiti, kas selliste meesterahvastega soovitakse suhelda. Meeste füüsilised võlud mõjutasid tugevalt seda, mida naised meesterahvastest mõtlevad. Kõige enim oldi vaimustuses võluva välimusega meestest. Kõige meeldivama väljanägemisega fotod valiti esiritta. Isegi, kui ebameeldiva väljanägemisega mehel olid olemas kõik ideaalsed isikuomadused, ei valitud teda välimuse tõttu.

Uuringut läbiviinud Madeleine Fugère sõnul olla vastajad öelnud, et austus ja sõbralikkus on välimusest kõige olulisemad omadused. Uuringu käigus oli suhtumine aga hoopis teistsugune. “Nad ütlesid, et omadused on olulisemad, aga samas peab potentsiaalne kaaslane olema atraktiivne. Kui saaks välimuse erinevaid astmeid valida, võidaks füüsiline atraktiivsus ja võluv väljanägemine kõik muud omadused.”

Avafoto: OHMYGOSSIP