NordenBladet — Puhastamine sujub kiiremini, kui teed endale selgeks mõned vanad head nipid, trikid. Meie vanaemadel on üsna head teadmised tulevikku edasi kanda, vahendab Good Housekeeping.

Padjapüür tolmuharja või lapi asemel
Väikestesse kohtadesse ei pruugi tolmuharjaga pääseda ning unusta ka tavalised lapid. Padjapüüri suletud osa takistab nimelt tolmu uuesti laiali lendamist ja aitab kiiremini tolmupühkimisega ühele poole jõuda.

Nätsu saab juustest ära maapähklivõiga
Paljud inimesed on sellises keerulises olukorras jõudnud raske südamega otsusele, et juuksesalk tuleb peast ära lõigata, aga tegelikult on toimiv lahendus olemas. Hõõru nätsuga kaetud juukseid maapähklivõiga, mille õlid ja rasvad hakkavad nätsu lahti sulatama ja oledki murest vaba.

Põrandad soodaga läikima
Kaupluste riiulid on erinevatest põrandapesuvahenditest lookas. Kõik need lubavad igasuguseid imesid ja maksavad parasjagu kopika. Lihtne, odav ja tõhus nipp, mida meie vanaemad kasutasid, on põrandapuhastamisel söögisooda kasutamine. Sega pesuvee hulka natuke söögisoodat, pese põrandad puhtaks, loputa ja naudi tulemust.

Hambapastaga kahvlid särama
Imelise läikega kahvlid, noad ja lusikad on iga köögi uhkus. Lauahõbe võib kergesti tuhmuda, aga siin tuleb appi hambapasta. Polegi tarvis muud, kui vana hambahari, hambapasta ja hakka aga kevadpäikese saatel küürima.

Vanad kleebistätoveeringud oliiviõliga puhtaks
Iga väikelapse vanem on jõudnud olukorda, kus lapse käed on täis nätsudest saadud kleepuvaid tätoveeringuid, mis ei tule hiljem kuidagi enam maha. Õnneks vanaemadel on selleks nipp taas olemas – oliiviõli. Hõõru oliiviõliga õrnalt liimist pinda ja tulemus peaks suhteliselt kohe näha olema ning nahk on boonuseks imepehme.

Koristamine suunaga laest põrandani
Kevadkoristusaeg on kätte jõudnud ja paljudel peredel on aeg pesta laed, seinad, uksed, kuhu on talvine tolm kogunenud. Pea kogu protsessi käigus siiski meeles vanaemade tarkus – pesusuund on oluline! Teisisõnu alusta esimesena lagedest, seejärel seintest ja lõpuks põrandad.

Avafoto: NordenBladet