OHMYGOSSIP — Mõne inimese jaoks on orgasm justkui sisemine plahvatust, teine aga ei saa päris täpselt aru, kas see oli orgasm või mitte. Kõik ei saa partneriga või isegi mitte üksi orgasmi ja osad lausa ei taha orgasmi saada, kirjutatakse Iltalehtis.

“Orgasm on alati subjektiivne asi,” ütleb Soome seksuaalterapeut Marja Kihlström. Marja sõnul on võimalik orgasmi intensiivistada ja ta annab selleks 4 nõuannet.

1. Mõtle enda jaoks lahti, kui oluline orgasm sinu jaoks üldse on
Mõtled, et pole väga oluline, kas ise saad orgasmi, peaasi, et partner saab? Uuringud näitavad, et orgasm jääbki tavaliselt endal saamata, kui mõtteviis on selline. Kui oma orgasm on oluline, tasub seda öelda ka partnerile, et sinnapoole püüelda. Oled orgasmi välja teeninud. “Oluline on jõuda kompromissini – ise nautida ja lasta partneril nautida. Mõlemal tuleks võtta vastutus teise naudingust,” ütleb seksuaalterapeut Marja Kihlström.

2. Ole soovides kindel
“Kõik algab enesevaatlusest. Millest soov sünnib? Mis häälestab sinu meeleolu? Millised on parimad seksuaalkogemused ja mida võid neist edasi kanda? Luba endal erutuda sellest, mis sind erutab. Fantaasiad kuuluvad ainult sulle ning neis ei ole midagi valet. Võid enda häälestamist alustada juba koduteel bussis.

3. Kinnita seksuaalset enesekindlust
“Orgasm eeldab lõõgastumist ja enesega rahulolu. Naiste seksuaalne enesehinnang on seotud välimusega. Klassikaline peegliharjutus on hea viis harjutamiseks: mine alasti peegli ette, hakka otsima enda kehas häid külgi ja kiida end. Kui see tundub liiga raske, võid alustada ka riided seljas. Korda harjutust nii tihti, kui võimalik ja tee see harjumuseks.” “Õpi mõtlema, et oled voodis suurepärane. See, et oled enda orgasmi peal väljas, teeb sinust seksijumalanna. Pornoklišeed võiks unustada, kui need pole päris sinu teemad. Ei ole olemas ühte ja õiget viisi naudinguteks.”

4. Õpi kaaslasega suhtlema
“Partneriga seksist rääkimine võib tunduda raskena, aga ka seda on võimalik õppida. Teesklemine võib osutuda suhte suureks kriisiks, aga see ei pruugi kohe lahkuminekut tähendada. Tasub olla aus selle suhtes, mis tundub hea. Kui omavahel rääkimise alustamine tundub eneseületuslikult raske, võib olukorrale appi kutsuda ka seksuaalterapeudi.” “Pikk suhe ja rasedus võivad naisi seksuaalselt mõjutada,” lisab Marja.

Avafoto: OHMYGOSSIP (foto on illustreeriv)