OHMYGOSSIP — Puhkus võib kallimatele pakkuda võimalust teha vahelduseks argielule midagi erinevat ja põnevat. Puhkus tõstab seksuaalset aktiivsust, iha ja sellega seotud rahulolu, kirjutatakse Huffington Post´is.

Psühholoog Amy Muise on lähemalt tegelenud uurimisega, milles seisneb paaride õnnelik suhe ja mis tekitab rahulolematust. Naise uuring viitab sellele, et kui lisada argipäeva seikluseid juurde, muutub ka magamistoas lõbusamaks. Psühholoogias nimetatakse seda enese avardamiseks, mis lahtiseletatuna tähendab, et inimene lubab enda ellu uusi, põnevaid, kaasahaaravaid väljakutseid, mis paneb muuhulgas ka kaaslast teisest nurgast nägema.

Teinekord tähendab see ka uute asjade proovimist magamistoas. “Tavaliselt hõlmab see väljaspool magamistuba tehtavaid tegevusi ning need omakorda võimendavad kirge ja lähedusetunnet.” Puhkusel on lihtsam olla heatujuline, mistõttu pole ka ime, et mõtted lähevad kergemini seksini. “Tavaliselt, kui naine on stressis ja pingeolukorras, läheb seksuaalsusega seotud aju osa nö väljalülituse peale,” ütleb psühhoterapeut Ian Kerner.

Aga kuidas saaks ka kodus asjad kergemini sujuma?

“Enese avardamiseks ei pea minema ilmtingimata reisile. Teinekord piisab, kui minna kasvõi uude linna, võtta osa mõnest huvitavast kursusest, kogeda koos midagi põnevat või süveneda omavahelisesse vestlusesse, kus õppida mõlema kohta midagi uut ja näha teineteist uues valguses,” juhendab Amy Muise.

Avafoto: NordenBladet/Helena-Reet Ennet