OHMYGOSSIP – Ohmygossipit ootavad lähikuudel ees suured muutused – nimelt on mul plaan laialdaselt olemasolevat struktuuri ja strateegiat muuta. Esimene suurem muudatus saab olema see, et kogu lehekülg läheb rohkem blogikeskseks ning välisuudiste, refereeringute ja tõlkeuudiste osakaal väheneb. Ka seltskonnaelu uudiseid hakkab Ohmygossip pakkuma teise nurga alt – läbi blogijate silmade arvamuslugudena või siis eksklusiivintervjuudena. Ent üldplaanis on plaan vähendada üleüldist igapäevast uudiste mahtu ning suurendada eksklusiivset blogipostituste arvu.

Veebist blogiplatvormiks?
Jah ja ei. Ohmygossip jääb hetke plaani järgi kombosaidiks – selliseks, mille põhirõhk (ca 80%) saab olema minu isiklikel blogipostitustel ning lugejad saavad hoolikalt selekteeritud valiku ka rubriikidest, mis meil aastaid populaarsed on – Reisimine & Kultuur; Kodu & Lapsed; Tervis-Keha-Vaimsus; Ühiskond & Seltskonnauudised;  Ilu & Mood ning Suhterubriik. Lisaks pakub Ohmygossip platvormi ka mitmetele blogijatele ning nende põnevaid postitusi saate loomulikult jätkuvalt Ohmygossipist lugeda.

Uued blogijad
Blogijad, kes soobibad oma blogi üle tuua meie platvormile või alustada uue blogiga meie lehel saavad selleks soovi avaldada aadressil: helenareet@nordenbladet.ee (eelistaksin kui meilite mulle eesti või inglise keeles). Blogida saab hetkel kolmes keeles – eesti keeles (Ohmygossip.ee); soome keeles (Ohmygossip.fi) ja inglise keeles (Ohmygossip.com) lehel. Peatselt ka rootsi keeles (Ohmygossip.se) veebilehel.

Ohmygossip.ee:
Eestikeelsed blogijad, kelle lehel on 50 000+ unikaalset lugejat kuus saavad liituda tasuta, väiksema lugejate arvuga blogidel on aastamaks  500.- eurot (eraisik), 1500.- eurot (äriühing).

Ohmygossip.fi:
Soomekeelsed blogijad, kelle lehel on 80 000+ unikaalset lugejat kuus saavad liituda tasuta, väiksema lugejate arvuga blogidel on aastamaks  800.- eurot (eraisik), 2400.- eurot (äriühing).

Ohmygossip.se:
Rootsikeelsed blogijad, kelle lehel on 100 000+ unikaalset lugejat kuus saavad liituda tasuta, väiksema lugejate arvuga blogidel on aastamaks  1000.- eurot (eraisik), 3000.- eurot (äriühing).

Ohmygossip.com:
Inglisekeelsed blogijad, kelle lehel on 100 000+ unikaalset lugejat kuus saavad liituda tasuta, väiksema lugejate arvuga blogidel on aastamaks  1000.- eurot (eraisik), 3000.- eurot (äriühing).

Kõik Ohmygossip´i blogijad saavad lisaks tasuta hostingule ja enda nimelisele Ohmygossip laiendiga domeeninimele:

1)  osa meie igapäevasest traffikust. Ohmygossip lehtedel on 80 000 – 140 000 unikaalset lugejat päevas ( kuni 4.2 Miljonit lugejat kuus). Kõik blogipostitused käivad kõigi lehtede esilehelt läbi. Näide: blogite eesti keeles, ent teie blogipostituse linki näeb lisaks Ohmygossip.ee lehele ka Ohmygossip.fi; Ohmygossip.se ja Ohmygossip.com lehel.

2)  jagada oma postitusi Ohmygossip´i mitme miljoni järgijaga sotsiaalmeedia platvormidel, vastavalt sellele, mis keeles nad blogivad:  Twitter: (Ohmygossip_ee; Ohmygossip_fi; @Ohmygossip_se; @Ohmygossip_USA). Facebook: (Ohmygossip Eesti; Ohmygossip Finland; Ohmygossip Sweden ja Ohmygossip.com).

3) Sponsoreeritud postituste tulu, mida ise müüte jääb 100% teile. 20% sponsoreeritud postituste tulust läheb Ohmygossip´ile, kui on müüdud otseselt meie poolt või läbi platvormi. Kuvareklaamiteenuste (header-sidebar-inside content) reklaamitulu hoiab täies mahus Ohmygossip.

Serveri kolimine
Märtsi lõpus ootab meid ees ka Ohmygossip´i serveri kolimine. Vahetame teenusepakkujat ning kolime oma lehed Zone.ee´st Veebimajutus.ee´sse. Loodame, et kolimine möödub “valutult” ning lehtede laadimisel/lugemisel ei teki häireid kolimise vältel. Otsus kolimiseks ei olnud see, et Zone oleks halb või pakuks ebakvaliteetset teenust vaid see, et kuna mul on üle 30 domeeni ja ligi 10 veebilehte, siis on neid väga mugav ühest kohast hallata. Mulle meeldib ka  Veebimajutuse poolt pakutav Iseteenindus konto ning nende kasuks rääkis ka soodne hind. Loodan, et ka veebi kiirus paraneb, kuigi viimane sõltub palju ka lehele tehtud SEO´st (mis on mul täiesti tegemata ning tuleks lähiajal ette võtta).

Lehe kujundus
Selle punktiga vaevan hetkel kõige enam pead – milliseks teha esileht?! Kui teil on häid ideid, kirjutage! Tahan uue koodi kirjutada ja esilehele täiesti uue ja värske välimuse anda! Kas valida lihtsam blogi-stiilis täispikad postitused ülevalt alla ketramisega ja ühe sidebar´iga versioon või teha mõni teistsugune magazine-stiilis esileht?

Muudatusi tuleb veel, ent nendest räägin lähemalt juba mõnes teises postituses!