OHMYGOSSIP – Eesti üks parimaid naisnäitlejaid Mirtel Pohla, kes rolli eest “Teesklejates” ka EFTAle kandideerib, avaldas Facebookis pika postituse, milles pöördus Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora poole. Pohlat häirib see, kuidas suhtuti tema töösaavutustesse artiklis “10 aastat filmist “Jan Uuspõld läheb Tartusse”. Mis on saanud filmis osalenud kuulsustest?”

Pohla kirjutab, et autori Otto Oliver Olgo käsitlus temast võiks ehk eksisteerida kusagil isiklikus blogis aga sellist käitumist ei ootaks Eesti Ekspressist. Pohla küsib, mispärast on valitud Eesti Ekspressis tema kui inimese ja 13 aastat aktiivselt töötanud professionaali kujutamiseks niisugune vaatenurk? Kas ja kuidas see kajastab Eesti Ekspressi üldist suhtumist inimestesse, naistesse, tuues tähelepanu meeskolleegide töösse professionaalse suhtumisse, tema töösse aga alavääristavalt ja seksistlikult suhtumisse.

“Selles valguses muutuvad Eesti Ekspressi artiklid soolisest võrdsest kohtlemisest, üleüldisest inimeste võrdsest kohtlemisest, õiglusest, palgalõhest, (kodu)vägivallast, koolikiusamisest, üleüldisest kiusamisest lihtsalt silmakirjalikuks. Jättes kõrvale ka kõik minu erialast tegemist puudutavad detailid, on see käsitlus äärmiselt seksistlik ja alandav, kirjutab Pohla ning lisab:

“Eesti Ekspressi viimane “Bääd” rubriik kasutab sõna “bulvariportaal” ajakirjanduse kohta, mis mõnitab siinsete diplomaatide välimust. Antud artiklis on aga Ekspress astunud ise bulvariportaali tasemele. Võibolla oleks professionaalsel ajakirjandusel ja kultuuriajakirjandusel laiemalt aeg lõpetada teatrilaval ning kinosaalis suudlusstseene või alasti inimest nähes koolipoisilik pihku itsitav sõrmega osutamine ja keskenduda loole/rollile/tähendusele laiemalt. Nagu ütles Ene-Liis Semper ühes oma intervjuus- vasest kringel pagaripoe ukse kohal ei tähenda, et seal müüakse vasest kringleid,” sõnas Pohla.

Avafoto: Mirtel Pohla (Lauri Kulpsoo/Scanpix)