Cosmopolitan.com tõi välja kümme kõige paremat dieedinippi, mida soovitavad toitumisspetsialistid. Kui sa rakendad neist iga päev vähemalt kolme, saad kiiresti saledamaks ja tervemaks.

1. Maiusta targalt
Söögikordade vahel maiustamist peeti vanasti kaalujälgimise üheks suuremaks vaenlaseks. Nüüd teavad toitumisspetsialistid, et parem on isusid rahuldada tervisliku snäkiga, kui riskida hilisema rämpstoidusööminguga. Kõige parem on valida täitvad, proteiinirikkad suupisted – üks juustupulk, teelusikatäis pählivõid puuviljalõigu peal või keskmine kausitäis sojaube.

2. Lülita televiisor välja

Kui einestad telekavaatamise ajal, võid omistada 40 protsenti rohkem kaloerid kui tavaliselt, selgus uuest uuringust. Tekstisõnumite kirjutamine, autojuhtimine ja mistahes muu tähelepanu kõrvale juhtiv tegevus võib samuti sind rohkem sööma panna. Selle asemel serveeri igat toidukorda taldrikul ja istu köögilaua taha, isegi, kui oled üksi.

3. Astu iga päev kaalule

Kui sinu kaal tõuseb mitu päeva järjest, vihjab see, et pead veidi söömist piirama või natuke aktiivsemalt liigutama.

4. Harjuta kolm korda nädalas
Tee kätekõverdusi, etteasteid ning kükke – igat viis minutit 30-sekundiliste intervallidega. Nii kasvatad ja säilitad lihasmassi. Mida rohkem lihaseid sul on, seda rohkem kaloreid iga päev’ kulutad.

5. Haara telefon
Järgmine kord, kui sul tekib isu teatud toidu järele, helista sõbrale ning juhi oma mõtted mujale. Uuringud näitavad, et isuhood kestavad vaid umbes viis minutit ja kõne lõppedes on rämpsu õgimise tahe taandunud.

6. Rikkalik ja tasakaalustatud hommikusöök
Ennelõunane eine, mis sisaldab peamiselt süsivesikuid, proteiini ning veidike rasva, hoiab veresuhkru taseme stabiilse ning näljahood eemal. Vali midagi kõhtu ja maitsemeelt rahuldavat, näiteks munavalge ja kalkunipeekon täisteraleival.

7. Pea alkoholiga piiri
Üks süütu välimusega kokteil võib endas peita sadu kaloreid, mis ei leevenda nälga. Joo ainult nädalavahetustel ja hoia mujalt kokku või piirdu klaasi veini või lahja õllega.

8. Söö kaks korda päevas puuvilju

Puuviljades pole rasvu ning koosnevad peamiselt veest, nii et need täidavad kõhtu ja jätavad vähem ruumi suure kalorisisaldusega toitudele. Puuviljad sisaldavad häid süsivesikuid ja tervislikke kiudaineid.

9. Maga kauem

Mine pool tundi tavapärasest varem magama ja ärka pool tundi hiljem – uuringud näitavad, et nii teed paremaid toiduvalikuid. Kui oled hästi puhanud, väheneb ka võimalus, et hakkad sööma väsimuse või stressi leevendamiseks.

10. Kujutle end saledana
Kui tunned, et su tahtejõud hakkab kaduma, mana silme ette pilt endast siis, kui olid sale. Visuaalne motivatsioon aitab keskenduda kaalulangetamise eesmärgile ning meenutab sulle, et see on tehtav, sest oled seda juba kord saavutanud.