OHMYGOSSIP — Kui tihti te üritate oma keha muuta täiuslikuks erinevate puhastuste, dieetide, treeningute või toidulisanditega? Kas oled paari päeva pärast juba tagasi punktis, kus alustasid? Kas sa kritiseerid ennast, kuna sul pole piisavalt tahtejõudu? Kas su keha võtab vastu püsiva muutuse või sa jõuad tagasi vana rutiini juurde?

Kui see kõik tundub tuttavana, siis sa ei ole selles üksi. Mis siis, kui see igavene tsükkel ei ole kuidagi seotud tahtejõuga vaid sinu ja su keha vahelise suhtega? Dr. Dain Heer on juba enam, kui 15 aastat pakkunud inimestele uut rutiinset algust nende kehaga – rutiin, mis ei alga, ega lõppe hinnangu või kriitikaga. See rutiin algab teadvustamisega, milline kingitus keha on ja alati su elus olema jääb.

Kas oled oma keha eest tänulik? Kas kuulad oma keha? Kas hoolitsed oma keha eest sama armastavalt, kui hoolitseksid lapse, sõbra või vanema eest? Kui vastus on “ei”, see pole üllatav. Me oleme juba väiksest peale harjunud, et meie keha on peale tööd, perekonda ja muid kohustusi listis viimane. Kusjuures enamik meist on õppinud tundma, et see on isekus, kui me hoolitseme enda vajaduste eest esimesena, kui teiste omade eest. Asjalood on nii, et sa võid seda muuta, kui järgid neid nelja punkti, mille toome teieni Fitfluential.com vahendusel.

1. Õpi kehakeelt kuulama
Kuidas alustada suurepäraseid suhteid oma kehaga? Täpselt samamoodi nagu sa alustad ka teisi suhteid – suhtlusega. Ole huvitunud ja küsi kõige kohta küsimusi. Kõik, mis on su keha jaoks õige, tekitab kerget tunnet ja mis on vale, tekitab sulle alati raske sisetunde. Teisisõnu, järgi seda, mis tekitab kergust! Võiksid küsida selliseid küsimusi nagu: “Kas sooviksid süüa? Kui jah, siis mida?”, “Kuidas sa sooviksid liikuda?”, “Kas sooviksid magada?” Raskustunne on vastus valikust, mida su keha hetkel süüa või teha ei soovi, aga võib-olla näiteks mõnel teisel päeval on selline valik täiesti sobiv. Lihtsalt küsi oma kehalt neid küsimusi!

2. Loobu hinnangutest ja ole oma keha eest tänulik
Enamik inimesi on õppinud, et keha muutmiseks tuleb sellele kõigepealt kritiseeriv hinnang anda. Kas see tekitab kerget tunnet, kui pead enda kehale hinnangu andma? Mille põhjal sa oma kehale üldse hinnangu annad? Enamus meist hindavad oma keha põhinedes kellegi teise ideele, kuidas tema kujutab õiget keha ette. Mis oleks, kui hakkad küsimusi esitama selle kohta, milline võiks õige keha olla ainult sinu jaoks?

Kuidas oleks, kui selle asemel, et vaadata peeglisse ja oma keha kritiseerida, sa vaataksid peeglisse ja oleksid hoopis tänulik selle eest, milline su keha just praegusel hetkel on?
Seal võib küll olla midagi, mida sooviksid oma keha juures natukene muuta, aga mis oleks, kui võiksid sellele muutusele läheneda tänulikkuse ja küsimusega: “Mul on kahju, et ma ei osanud olla sinu eest tänulik ning alates nüüdsest ma sooviksin muuta paari asja” Kuidas selline lähenemine meeldiks? Pea meeles, kõik, mis tekitab sinus kergust, muudabki sind alati rõõmsamaks!

3. Ole aktiivne!
See on parim viis, et end hästi tunda. Ole aktiivne ja saa sellest kasu. Isegi, kui see tõesti on viimane asi, mida arvad tahtvat tegevat! Küsi oma kehalt: “Keha, mida lõbusat sooviksid täna ette võtta?” Tantsi elutoas, kõksi palli tagahoovis või tee kasvõi naabruskonnale jalutades tiir peale. Looduses olemine tekitab mõnusa tunde ning su keha tänab sind hiljem selle eest.

4. Väärtusta puudutusi
Puudutused on väga olulised. Uuringud on näidanud, et kui beebit enam ei puudutata, siis tal tekib arengupeetus. Tänapäeval me kahjuks oleme unustanud puudutuse väärtuse – sellele pannakse liiga palju seksuaalset rõhku ja kõike muud, mis sellega seotud. Tervendav puudutus ei ole seksuaalne puudutus. See on hoopis toitev, lahkus ja hoolivus, mida meie kehad vajavad. Võta aega, et oma kehale pakkuda seda tervendavat silitust mõne minuti jagu, nii hommikul, kui õhtul. Lihtsalt silita õrnalt oma kätt. See on viis, kuidas näidata, kui tänulik oma keha eest oled.

Dr Dain Heer kutsub sind iga päev järgima neid nelja punkti, et oma kehaga paremas suhtes olla. Võta enda jaoks aega, et neid küsimusi esitada. Mida kõike see su elus muudaks, kui hakkaksid oma keha alati kuulama?

Avafoto on illustreeriv: OHMYGOSSIP
Allikas: fitfluential.com