OHMYGOSSIP — Viljandis tehakse viimaseid ettevalmistusi pärimusmuusika lõikuspeoks, kus jagatakse välja järjekordsed Etnokulbid. Seitsmes kategoorias välja antavate pärimusmuusika auhindade saajad selgitas välja rahvahääletus, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Eesti Pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa hinnangul on tänavune aasta olnud meie muusikutele väga edukas. Viljandi pärimusmuusika festival purustas külastusrekordi, välja anti rohkelt uusi heliplaate ja eesti muusikud tegid ilma ka rahvusvahelistel lavadel. “Kõige suuremad välismaal tegutsejad on kindlasti Maarja Nuut ja Trad Attack!, samuti Mari Kalkun,” ütles Noormaa ja lisas, et nende edu on kannustanud ka teisi muusikuid ambitsioonikamalt mõtlema oma muusikukarjäärile.

Video

 

Tarmo Noormaa tõi välja, et on olnud ka üllatajaid. “Näiteks elektroonilise pärimusmuusika vallas on uus tulija Tintura, kes on selle aasta leid,” ütles ta. “Meie ajalooline pärimusmuusika on väga kütkestav,” lisas Noormaa kinnituseks, miks Eesti pärimusmuusikal on palju austajaid. “Lisaks need muusikud, kes tegelevad selle žanriga, oskavad vanast kinni hoides mõtestada tänapäeva niimoodi, et see kütkestab praeguseid kuulajaid.”

 

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT

Save

Save

Save