OHMYGOSSIP — 29. septembril jõuab VAT teatri lavale Andrus Kivirähki uus näidend “Alias” – Aare Toikka lavastatud tükk jätkab VAT teatris intiimse kahe tegelase draama traditsiooni.

Laval saavad pärast mitmeid aastaid taas kokku kaks klassiõde, vahendas “Aktuaalne kaamera”. Üks on nautinud terve elu kuulsust ja tähelepanu, naeratanud ajakirjade esikaantel ning säranud seltskonnaüritustel. Teine on aga elanud silmatorkamatult. Naised hakkavad mängima “Aliast” ning lihtne seltskonnamäng avab nende tõelise loomuse. Lavastuses teevad kaasa näitlejad Merle Palmiste, Piret Rauk ja Tanel Saar.

Video

 

Lavastuse autor Andrus Kivirähk kinnitas, et kui hakkad kirjutama täiesti võõrast, siis lähedki rappa, aga sa pead siiski lähtuma iseendast. “Pead leidma iseendas selle inimese, antud juhul naise üles, ja siis on see kõik lihtne,” ütles Kivirähk ja lisas, et väga tore on kirjutada naisnäitlejatele.

Näitleja Merle Palmiste arvates on tema mängitav Piret üks naiselikumaid naisi, keda ta mänginud on. “Tema puhul on isegi see, et ta võib olla isegi liiga naiselik.” Kaasnäitleja Piret Rauk selgitas, et “Alias” on lugu üksindusest ning sellest, kui väga me loodame leida hingesugulast-armastatut-sõpra, kellega kõike jagada. “See üksindus võib olla ka selle inimese teema, kelle puhul tundub, et tal on väga palju sõpru, kuid kes võib kõige selle keskel olla täiesti üksinda.”

Avafotol: Merle Palmiste (Scanpix /Marina Pushkar)

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT