NordenBladet — Kas armastad päikest ja sooja rannailma? Nendesse sihtkohtadesse ei tasu sel juhul reisida, sest suure tõenäosusega sajab seal alati vihma. Samas on just need sihtkohad paljude reisisõprade lemmikud, sest ilm ei ole ainus, mida reisi otsides hindame.

1. Cherrapunji ja Mawsynram
Need kaks Põhja-India linna on saanud omale tiitli “maailma vihmaseim paik”. Praegusel hetkel juhib statistiliselt Mawsynram, kus sajab aastas 11 871mm vihma. Cherrapunji´s on viimaste andmete kohasel sadanud 11 777mm aastas. Ükskõik, millisel aastaajal sinna ka ei läheks, vihma sajab päris kindlasti alati.

2. Big Bog
Hawaii saart peetakse maailma kõige imelisemaks paradiisiks, aga seal sajab ka vihma ja kohe palju. Näiteks Maui saarel asuvas Big Bog´is sajab aastas keskmiselt 10 300mm vihma.

 
hawaii-ohmygossip-7-vihmamets-mets
hawaii-ohmygossip-6-meri
hawaii-ohmygossip-postcard
hawaii-ohmygossip-1
hawaii-ohmygossip-3-meri

3. Halle an der Saale
Selles Saksamaa linnas tuleb pea alati midagi taevast alla. Halle and der Saale on üks Euroopa sajuseim linn, kus on aastas enim vihmaseid päevi – ühtekokku 266 päeva. Ka Kölni linnas sajab ühes kuus umbes 80mm. Kõige vihmasem periood on suve alguses.

4. Glasgow
Briti saared on ühed vihmaseimad paigad. Eriti Šotimaal asuv Glasgow. Seal sajab aastas 262 päeva.

5. Bergen
Norra rannikul asuv Bergen kuulub samuti sajuste linnade hulka. Bergenis sajab keskmiselt 200 päeva aastas ning ühtekokku 2000mm.


bergen-norra-ohmygossip-7
bergen-norra-ohmygossip-6
bergen-norra-ohmygossip-4
bergen-norway-norra-foto-ohmygossip-postcard
bergen-norra-ohmygossip-3
bergen-norra-ohmygossip-2
bergen-norra-ohmygossip-1

Soodsaid majutuspakkumisi leiate siit (sisesta soovitud sihtkoht, kuupäevad ja vaata hindu):

 

Fotod: ©NordenBladet/Helena-Reet Ennet