OHMYGOSSIP – Mis võiks olla meeldivam kui mõnus rannapuhkus meeldiva seltskonnaga kaunis paigas? Matsi rand ehk Matsiranna Pärnumaal on just sobiv taolise puhkuse tarbeks. Lauge ja liivase põhjaga Matsi rand on Pärnumaa lääneosa tuntuim ja kauneim looduslik supelrand. Randa piirab liivaluidetel kasvav ilus rannamännik, ümbruses on rohkesti ranna- ja puisniite ning kadastikke.  Siin aga kaheksa põhjust, miks Matsiranda külastada!

1. Matsi rand on tõenäoliselt üks kaunimaid randasid Mandri-Eestis.

2. Päikeseloojangud Matsirannas on hingematvalt võrratud ning sobivad kõigile romantilise hingelaadiga inimestele.

3. Matsirannas leidub arvukalt RMK laagriplatse, kus piknikku pidada või telklaagrisse jääda.

4. Kes ei soovi telkida, leiab lähinaabrusest legendaarsed Pärlselja ning Varemurru puhkekeskused.

5. Jalgsimatk või rattasõit piki rannajoont tuletornini või edasigi tutvustab piirkonda täies ilus. Meeldiva jalutuskäigu või rattasõidu raadiuses on ka majakas, linnuvaatlustorn, suured marja- ja seenemetsad ning Kolga oja ja luidete kaitseala koos loodusõpperajaga.

6. Matsiranna männimetsade rüpes leidub hulgaliselt eraldatud paigakesi, kus vallatumalt meelestatud inimesed võõrastest eraldatult aega veeta saavad. Randa piirab liivaluidetel kasvav rannamännik, ümbruses on rohkesti ranna- ja puisniite ning kadastikke.

7. Matsirannas filmiti Eesti üks kallemaid filme “Polli päevikud”, mille tarbeks ehitati otse veepiirile suure mõisahoone täismõõdus koopia. „Polli päevikud” filmivõtted toimusid 2009. aasta suvel Eestis — Matsi rannas, Pärnumaal ning esilinastus Eestis 2. detsembril 2010 PÖFFi võistlusprogrammis. Tegemist on kõigi aegade kalleima filmiga, milles Eesti on olnud kaastootja ja mis on Eestis filmitud. Filmi eelarve on ligi 125 miljonit eesti krooni. Filmi tootmist toetasid Saksa ja Austria filmifondide ning Media programm ja Eurimages’i kõrval ka Eesti Filmi Sihtasutus ja Eesti Kultuurkapital.

8. Kuna Pärnu on tuntud suvine kuurortlinn, mis paljudele suvepuhkusesse paigutatud, siis tasub oma puhkuseplaanidesse planeerida ka Matsiranna külastus – saate eemale linnakärast ning hingate sõõmu vaikust, rahu ning Eestimaa puhast õhku!

Reisi Eestis: 8 põhjust Matsirannas peesitamiseksReisi Eestis: 8 põhjust Matsirannas peesitamiseksReisi Eestis: 8 põhjust Matsirannas peesitamiseksReisi Eestis: 8 põhjust Matsirannas peesitamiseksReisi Eestis: 8 põhjust Matsirannas peesitamiseksReisi Eestis: 8 põhjust Matsirannas peesitamiseksReisi Eestis: 8 põhjust Matsirannas peesitamiseksReisi Eestis: 8 põhjust Matsirannas peesitamiseks

Fotode autor: Marko Kaldur

Reisiajakirjanik Marko Kaldur tutvustab OHMYGOSSIP´i rubriigis #ReisiEestis  vaatamisväärsusi ja tegevusi, mida Eestis nautida; paikasid, kus aega veeta; kultuuri- ja maitseelamusi eri valdkondadest. Võta ette meeleolukas reis mööda Eestit ning külasta neid kohti, mis huvi pakuvad või meelde jäävad! Soovid koos Markoga Eestis matkata, giiditeenust või häid nõuandeid Eestis rändamiseks? Siis kirjuta info@avastaeesti.ee ning avasta Eesti Facebookis www.facebook.com/avastaeesti ja Instagramis www.instagram.com/avastaeesti.

Vaata ka:
Reisi Eestis: 8 põhjust Eestis reisimiseks