NordenBladet  — Suvel ei ole tarvis lennata tuhandete kilomeetrite kaugusele, et viibida kaunites randades – neid leidub tegelikult ka lähemal. Need Läänemere äärsed paigad on saanud sinilipu sertifikaadi. Sinilipp on tunnustus neile randadele, kus on puhas ja turvaline olla. Lipu saamiseks tuleb täita hulk nõudeid, alljärgnevad rannad on need kenasti välja teeninud. 

1. Gotland ja Öland, Rootsi
Gotlandis on 800 kilomeetrit rannaliiva, maastik on tasane. Sealsel maastikul on hea ringi liigelda ka jalgrattaga. Piirkonna pärliks on muuhulgas Ölandi saar ja Visby. Üks vaatamisväärsusi on Tofta viikingite küla.

2. Jurmala, Läti
Sealsed pikad Majori liivarannad on paljude lemmikud. Rannaskäigu võib ühendada linnatuuriga, kuna Riiast Majori randa on vaid 25 kilomeetrit. Kohaliku rongiga pääseb imelisse Kemer´i rahvusparki.

3. Parnidis´i liivaluited, Leedu
Sealse paiga populaarseim nähtus on 52 meetri pikkused Parnidis´i liivaluited. Paljud sinna piirkonda reisijad tutvuvad ka Leedu vanima linna Klaipeda´ga.

4. Rügen, Saksamaa
Kuumaks suveks on see paik parim valik. Sealne idülliline rand on väga populaarne. Seal on mõnusalt pehme liiv ja 1920-ndate stiilis sillad. Väljarenditavad “standkorb” rannatoolid pakuvad varju ja mõnusat istumist. Binzi sadamast väljuvad paadid, millega sõidetakse mööda Jasmundi rahvuspargist ja kaljust. Paadiretk kestab ühtekokku 2,5 tundi.

5. Møn, Taani
Saar sobib neile, kes peavad lugu kaunist loodusest ja väikelinnadest. Selle paiga pilkupüüdev koht on Møns Klint´i valged ja kõrged pankrannikud.

Tegelikult on ka meil Eestis ilusad ja pikad liivarannad, mis kahetsusväärselt vähe kiitust on saanud.

 

Avafoto: Pexels/Jacub Gomez

Loe lisaks:
Euroopa soodsaimad turistirannad, kus taskukohased söök ja jook
OHMYGOSSIP — Independent.co.uk vahendusel leiame Euroopa turistirannad, mis on turistide meelest kõige rahakotisõbralikumad. Antud listis võrreldakse tassitäie kohvi, õlle, veini, vee, päikesekreemi, ja toidu hindasid.

 

 

Save

Save

Save