NordenBladet — Rahvusvaheline uuring tõestab, et naine vajab und rohkem kui mees, vahendab Independent. Michigani ülikool viis läbi ulatusliku rahvusvahelise uuringu, kuhu oli kaasatud üle 100 eri riigi. Matemaatikud uurisid tuhandete inimeste unerütme ja selgus, et hoolimata rahvusest on naiste unevajadus suurem kui meestel.

Teadlased panid tähele, et naistel on tavaks planeerida oma und sedasi, et nad saavad magada pool tundi kauem kui mehed. Naised läksid meestest pisut varem magama ning ärkasid neist pisut hiljem, et oma unevajadus täis magada. Uuringu järgi vajasid keskmiselt kõige vähem und keskealised mehed.

Lisaks soole pöörati uuringus tähelepanu teistelegi asjadele. Teadlased avastasid, et värskes õhus viibimine suurendab unevajadust. Need, kes väljas liikusid ja küllaldaselt päikesevalgust said, läksid varem magama ja ärkasid hiljem kui need, kes veetsid valdava osa päevast kunstvalguse käes.

Ka magamisharjumused olid rahvuseti erinevad. Teadlased panid tähele, et kõige rohkem magasid hollandlased, kes olid unedemaal kaheksa tundi ja 12 minutit. Kõige vähem magasid jälle jaapanlased ja singapurlased.

 

Avafoto: NordenBladet

Vaata lisaks:
Magamine, sinu tervise alus. VAATA, kui kaua soovitatakse magada!
OHMYGOSSIP — Uni on ehk kõige rohkem alahinnatud tegur sinu kehale ja vaimule. Alustame ikka minevikust. Enne, kui Ben Franklin lohet lennutades välku taga ajama asus, oli meil üsna vähe põhjust õhtuti üleval passida. Peale päikeseloojangut polnud suurt midagi teha.

Kas magad öösel rinnahoidjaga või ilma? Ekspert annab nõu
OHMYGOSSIP — Leidub naisi, kes on seda meelt, et magades tuleks rinnahoidjad selga jätta. Seda siis selleks, et rinnanäärme kude enneaegselt ei vananeks. Mõned jällegi usuvad, et rinnahoidjaga magamine võib põhjustada rinnavähki, vahendab Women´s Health.

Kas tead, miks vajad und ning mida sinu aju öösel teeb?
OHMYGOSSIP — Selleks, et inimese aju töötaks päeval korrapäraselt, tuleks tagada öösel täisväärtuslik uni. Öö jooksul toimub ajus arhiveerimine, tankimine ja puhastus, vahendab Suomen Aivosäätiö.