OHMYGOSSIP –  Tugevas paarisuhtes on teatud märgid, mis näitavad, et ollakse heas ja kindlas suhtes. Soovid teada kui kindlatel jalgadel teie suhe seisab? Käi läbi need 14 punkti ning vaata mida nad sinu suhtest räägivad. Kui juba kümme korda noogutada saad, siis võid oma suhtega rahul olla!

1. Kõigest räägitakse
Kui mõlemad pooled saavad end ausalt ja vabalt väljendada, siis tähendab see seda, et mõlemat inimest on kuuldud. Suhtes pole tabuteemasid, millest rääkimine tekitaks tülisid. Kommunikatsioon on üks tähtsamaid asju suhtes, mis määrab ühise tuleviku.

2. Teil on isiklik vaba aeg
Suhtes olemine ei tähenda sajaprotsendilist klammerdumist ega teise lämmatamist oma armastusega. Igaüks vajab vahel aega ka iseenda jaoks. On tähtis, et mõlemal suhtes olijal on õigus omale vabale ajale, mis aitab tegelikult suhte värskena hoida.

3. Õigesti riidlemine
Kõikidel on õigus oma arvamusele ja suhtes olemine ei tähenda sugugi seda, et ollakse alati sama meelt. Oma erimeelsuste väljendamine on kunst, mida peab õppima. Tüli käigus ei solvata teist, vaid üritatakse mõista, mida teine üritab öelda. Pole vahet, kellel on õigus, sest suhtes olemine ei tähenda teineteisega võistlemist. Tähtis on hoopis see, et probleemid lahendatakse rääkides ja liigutakse edasi. Kui suhtes pole üldse tülisid, siis võib see tähendada, et probleemid tehakse nähtamatuks ja ignoreerimine ning eiramine ei lahenda midagi.

4. Aktsepteerid, et keegi pole täiuslik
Tugev suhe ei põhine sellel, et inimesed üritavad võistelda, kes on parem. Kindel suhe ehitatakse üles selle mõttega, et sa tead, et kumbki teist pole täiuslik. Teist inimest pole võimalik muuta, aga koos on võimalik kasvada ja areneda paremuse suunas.

5. Otsused tehakse koos
Tähtsad otsused räägitakse koos läbi ja vahel tehakse ka kompromisse. Tuleb osata vajadusel järgi anda ja kuulata teise inimese mõtteid ja arvestada ka tema soovidega.

6. Oskate tunda rõõmu
Heas suhtes on palju naeru ja rõõmu. See ei tähenda, et alati peaks midagi suurejoonelist koos tegema, vaid seda, et inimesed oskaksid näha positiivseid asju ka tavalises argipäevas.

7. Olete leidnud tasakaalu
Vahel on elu nii kiire ja hektiline, et paarisuhte hoidmiseks pole aega. Töö ja argielu on tähtsad kohustused, millest ei saa mööda hiilida, kuid on samuti tähtis, et mõlemad pooled võtaksid võrdväärselt osa vastutusest nii kodutöödes ja suhte osas. Mõlemal osapoolel tuleb leida aega suhte jaoks ja näha vaeva kui aeg seda nõuab.

8. Kohtlete teineteist hästi
Miski pole tähtsam kui see, et austad oma partnerit!

9. Teineteise usaldamine
Hea suhte aluseks on teise inimese usaldamine. Tugev suhe eeldab ausust, mitte salatsemist ning varjamist.

10. Oskate lasta lahti negatiivsetest asjadest
Vahel öeldakse asju, mida ei mõelda või ärritatakse teist poolt tahtmatult. Võib rääkida sellest kui oled milleski pettunud, kuid pole mõtet jääda musta auku nukrutsema pikaks ajaks. Tuleb osata loobuda ja lahti lasta asjadest, millel on negatiivne mõju suhtele.

11. Te olete lähedased
Heas suhtes tuntakse ühendust ka mujal kui ainult voodis.

12. Te olete teineteise jaoks turvapaik
Teine pool on sinu turvaisik. Vahel riieldakse, siis lepitakse, kuid peaasi, et eelistad halvas tujus oma partneri seltskonda kodus, mitte pidutsemist kuskil klubis.

13. Jagate tähtsaid asju
Mõtteid ja muresid ei pea ainult enda sees hoidma. Heas suhtes peaks olema su partner esimene, kellele tahaksid kõige tähtsamatest asjadest rääkida.

14. Ütlete teineteisele kõik tähtsad sõnad
Te ei säästa kuldseid sõnu nagu näiteks: “Armastan sind” ja mõnikord on olulisemal kohal hoopis “Aitäh” või “Palun vabandust”.

Avafoto: (PantherMedia/Lev Dolgachov/Scanpix)

Vaata veel:
Ära ole tallaalune! 5 viga, mida tuleks vältida
Mitte kellelegi ei tee head kui keegi trambib su enesehinnangu peal. Ära ole teistele jalamatiks! Vahel üritatakse olla kõikide vastu sõbralik ja lahke, kuid mõned inimesed kasutavad seda headust ära.

8 nippi, kuidas muuta suhe rahulduspakkuvamaks
Kas suhe vajaks veidi kohendamist või jalule upitamist? Real Simple veebileht annab väga lihtsad ning tõhusad juhtnöörid kuidas paarisuhet paremaks muuta.

Pika ja õnneliku kooselu saladus on avastatud
USA Gottman´i instituudi teadlaste sõnul on kindlad omadused, mis tagavad abielu õnnestumise. Abieluõnn sõltub nimelt sellest, kui sõbralik ja lahke paar teineteise vastu on.