OHMYGOSSIP — Juuste halliks minemine ja kortsude teke võib mõjuda masendavalt. Võid hakata kartma, et sind peetakse vananemismärkide ilmnemisel varasemast nõrgemaks lüliks, vähem atraktiivseks ning maha kantuks, vahendab Psychology Today.

Naine võib tunda vananemist esmakordselt juba siis, kui teda kutsutakse tädiks või prouaks. Veel hullema emotsiooni võib tekitada see, kui pakutakse bussis istet või poes räägib kassapidaja aeglaselt ja ilmekalt nagu lapsega. Selline käitumine võib panna inimest tundma abitu ja võimetuna.

Kuidas tunda end jätkuvalt noorelt nii, et ka teised sellest aru saaksid?

Ole optimistlik
Optimistlik hoiak aitab pikendada eluiga.

Ära salga oma vanust
Kas varjad oma vanust stiiliga: “Ahh kes seda vanust enam mäletab”? Kui tuletad teistele alati meelde, et sa tõesti pole enam teismelise ea vanuses, siis ka teised hakkavad su vanust vaatama halvemast küljest, kui muidu seda teeksid.

Ära räägi teistega vanusest
Igasugune vanusest vestlemine võib rääkijatega vanusevahest tekkinud lõhet suurendada.

Unista tulevikust
Tore on mõelda, kuidas soovid elada siis, kui oled väga vana. Võid oma tulevikust ka avalikult hästi eredalt ja lootusrikkalt rääkida.

Hakka tehnoloogia vidinaid kasutama
Tehnika ei ole lihtsalt niisama loodud, et aega veeta, vaid sellest on tõeliselt palju abi – õpi seda kasutama. Alati leidub vahendeid, mille kasutamisega saaksid ka sina kenasti hakkama.

Tule toime vanuselise diskrimineerimisega
Mingil hetkel puutud kindlasti kokku, kus koged vanuselist diskrimineerimist. Mõtle juba ette, kuidas sellesse suhtuksid. Hoolimata sellest, et diskrimineerimine võib olla ärritav, pea seda halvustaja probleemiks. Sina ise tead kõige paremini, kui suurt nõrkust selline käitumine väljendab hoopis diskrimineerija suunas.

Hoidu vananemisvastaste toodete lõksust
Vananemist seostatakse tavaliselt ebamugavusega ning kaubanduses on sellesarnaseid reklaame söögi alla, söögi peale. Poeriiulid on vananemisvastastest toodetes lookas. Sellised tooted panevad sind tundma, justkui peaksid millestki endas vabanema. Kasuta lihtsalt teistsuguseid tooteid.

Avafoto: (PantherMedia/Lev Dolgachov/Scanpix)

 

Loe lisaks:
Kuidas tunda end paremini ja noorem välja näha?
OHMYGOSSIP – Kas teed end ise vanemaks kui oled? Sinu vaated elule võivad Sind üllatavalt palju vanemaks teha ning isegi väikesed muutused Su suhtumises muudavad Sind nooremaks ja energilisemaks, kirjutab Liz Vaccariello, ajakirja Prevention peatoimetaja ning raamatu Flat Belly Diet! autor.

8 öist nippi, kuidas ärgates säravam välja näha
OHMYGOSSIP – Sel ajal, kui sina magad, on sinu keha endiselt aktiivne. Öösel toimub meie naha uuenemine, seega miks mitte sellele ka omaltpoolt kaasa aidata. Järgi neid öiseid ilunippe ning ärka hommikul ilusama ja värskemana.

Meigikunstnik Katrin Sangla annab nõu: Kuidas välja paista nooremana?
OHMYGOSSIP – Kogenud jumestuskunstnik Katrin Sangla räägib ajakirjale Buduaar kuidas meigiga väsimust peita, kuidas noorem välja näha ning kuidas leida sobivat jumestuskreemi.

Katrin Lust-Buchanan Ohmygossip’ile: Minu üks suuremaid hirme on vananemine ja ma annan endast parima, et mu mõistus ja keha püsiksid nooruslikud
OHMYGOSSIP – “Minu kõige suurem soovitus on jääda alati iseendaks. Mind on kogu elu pilatud ja narritud. Koolis ja hiljem ka töö juures. Minu artiklite üle on naerdud ja mind on sõprade seas alandatud. Alles hiljaaegu ja viimaste aastate jooksul olen ma saanud mingi lugupidamise osaliseks. Ometi ei ole ma kunagi iseendale alla andnud või püüdnud olla keegi, kes ma tegelikult pole,”

Ülle Lichtfeldt: “Vananemine on loomulik ja selliste asjade ees ei tohi hirmu tunda”
OHMYGOSSIP – “Vananemine on loomulik ja selliste asjade ees ei tohi hirmu tunda,” räägib näitleja Ülle Lichtfeldt. “Kui mõtled, et mul pole peret ja lapsi, kuid ise olen juba kolmkümmend, siis lähevadki asjad luhta. Iga asi tuleb omal ajal.”