OHMYGOSSIP — Enamasti on tavaks, et reisimise ajal ööbitakse majutusasutustes. Teinekord on aga etteplaneerimisel võimalik valida ka mõni ekstreemsem paik, kus öö mööda saata. Siin vaatamisväärsused, kus huvi korral on võimalik veeta meeldejääv õhtu või öö.

1. Huntide seltsis
Norra Polar Park loomapargis asuv Wolf Lodge on väga eriline puhkemaja. Keset huntide välja asetsevasse puhkemajja kulgetakse mööda maa-alust tunnelit. Puhkemaja aknast võib imetleda huntide elu. Huntidele pääseb ka ligemale kuid ainult järelvalve all.

https://www.youtube.com/watch?v=n7aLoC-Qtv4

2. Kuulsas muuseumis
Kas sooviksid magada dinosauruse skeleti kõrval? Londonis on see täiesti võimalik. Londoni loodus-ajalooline muuseum korraldab mitu korda aastas üritusi, mille raames saab öö muuseumis veeta. Neid öid korraldatakse nii lastele kui ka täiskasvanutele.

3. Eraldi saare peal asetsevas vanglas
San Fransiscos asuv Alcatraz´i vanglasaar on peatumispaik turistidele. Aegu tagasi viibisid sealsete trellide taga ohtlikud kurjategijad. Nüüd aga maksavad turistid pealegi, et saaks öö vanglas mööda saata.

4. Mänguasjakaupluses
Hamley´s on Suurbritannia üks kuulsamaid mänguasjakaupluseid. Mõned õnnelikud väljavalitud saavad nautida sealset atmosfääri ka peale uste sulgemist. Väikese seltskonnaga saab kaupluse broneerida ööbimise jaoks. Ööbimine on võimalik vaid laupäeva ja pühapäeva vahelisel ööl ning lisaks lapsega peab kaasas olema ka täiskasvanud saatja.

5. Korallrahu kohal
Austraalia kuulus Suur Vallrahu on muljetavaldav vaatepilt. Sukeldujad on alati sealsest vaatamisväärsusest lummatud. Soovijatel on võimalus ööbida korallrahude kohal ujuvas parves, mille peale on püstitatud telk.

6. Loomaaias
Ka Londoni loomaaias korraldatakse üritusi, mille raames on võimalus öösel laagrisse jääda. Külalised pääsevad öösel taskulampidega loomaaias ringi seiklema ning hommikul ärkavad nad loomade häälte saatel – justkui ürgses looduses.

7. Haikalade hulgas
Suurbritannia Plymouth´is leiab suure akvaariumi, kus on võimalik haikaladega koos magada. Täpsemini öelduna akvaariumi kõrval, imelisi olevusi jälgides.

https://www.youtube.com/watch?v=lN3-D0bDfAM

Avafoto: Plymouth (NordenBladet)

 

Save