OHMYGOSSIP — “Liiga tihti seisavad inimesed tänapäeval ebatervislike ahvatlustega silmitsi ja liiga tihti antakse ka alla. Nii jõutaksegi olukorda, kus üks tervisehäda ajab teist taga. Sama lugu oli ka minuga. Kuid kui tulemuseks on hea tervis, rohkelt energiat ning rõõmus meel, siis leian, et loomuliku tervisliku toitumise praktiseerimine ja propageerimine on igati väärt ettevõtmine,” tutvustab ennast lehe Kehakeel.ee looja Egle Koppel.

“Olen läbi  viinud paljusid toitumsalaseid loenguid ja nõustanud inimesi, kes on soovinud oma elukvaliteeti tervisliku toitumise läbi parandada. Oma keha kuulamine on väga lihtne, kuid samas ka väga raske, sest me oleme õppinud oma keha ja hinge terve elu ignoreerima. Kuid jätkuvalt õpin oma keha kuulama.”

“Pikkade aastate jooksul olen aru saanud, et meie õnne, tervist ja heaolu mõjutavad nii paljud olulised aspektid, mitte ainult toitumine, vaid kogu elu tervikuna. Me kõik oleme omavahel seotud ja me oleme seotud selle maaga kus me elame ja kõigi siin maapeal  oleva ja elavaga ja kõikide siin aset leidvate nähtustega. Ja kõik mida me teeme, teeme iseendile ja iga meie meie samm tõesti loeb.”

“Hakates lähemalt uurima toitumise mõju inimkehale tuli mul tegelikult läbi töötada ka majandus, teadus, poliitika, meditsiin, psüholoogia, bioloogia, anatoomia, toiduainetetööstused, loodusseadused, alternatiivmeditsiin, spirituaalne maailm  ja paljud muud valdkonnad, et aru saada miks inimkond on tänaseks pöördunud sellisele ennasthävitavale teele. Ja miks me oleme eraldanud ennast loodusest ja teineteisest ja miks me muutkui sõdime, võistleme ja hävitame.”

Olen aru saanud, et vastused on tegelikult meie sees olemas, me saame seda kõike veel muuta. Kui me tuleme ükskord oma peast alla ja  õpime vaatama läbi südame, siis me hakkame nägema rahast, tarbimisest  ja poliitikast kaugemale. Siis me hakkame ärkama ja märkama ning hakkame nägema suurt pilti ja seoseid ning teame kuhu poole peaks tegelikult liikuma. Siis me saame aru, et oleme Emakese Maa lapsed ja  me oleme üks suur kogukond, üks suur pere, kes saab jätkusuutlikult toimida vaid tänu koostööle. Ja seda imelist maailma peaks tegelikult juhtima sügav austus, lõputu hoolimine, hinge põhjast tulev kaastunne, võrreldamatu headus ja tingimusteta armastus.

“Selline on minu arusaam tänaseks ja usun, et kuigi igaüks meist on unikaalne ja proovib otsida oma tõde omamoodi, soovime me kõik siiski tegelikult ühte ja sama – olla õnnelikud, armastatud ja armastavad, elada külluses ja hingerahus, olla terved, energilised, targad ning näha välja kaunid ja nooruslikud. Usun, et ole olemas õiget või valet, head, või halba. Kõik on vajalik, et õppida ennast ja ümbritsevat paremini tundma.”