OHMYGOSSIP – Hiinas asuva Huangluo küla naised on kirjutanud end Guinnessi rekordite raamatusse põneval põhjusel – nimelt on antud küla naistel maailma kõige pikemad juuksed. Mis on nende superpikkade kiharate saladus?

Lõuna-Hiinas mägede vahel asuvas külakeses peetakse väga oluliseks pikki juukseid, mistõttu on küla kodumaal tuntud kui „pikkade juuste küla“. Sealsete naiste juuksed on keskmiselt kaks meetrit pikad ning sealjuures ka tugevad ja terved kuni kõrge eani. Huangluo naised võivad lõigata enda juukseid vaid kord elus – oma 18. sünnipäeval. Usutakse, et mida pikemad on juuksed, seda õnnelikum inimene on.

Oma juuste hooldamiseks kasutavad nad iidset „šampooni“ – kääritatud riisivett. Rikkalikult antioksüdante, mineraale ja E-vitamiini sisaldav vedelik jätab juuksed läikivateks ja pehmeteks. Samuti aitab see vähendada arme ja põletikke. Tänu sellisele pesemisvahendile pole Yao hõimu naistel isegi pärast 80. eluaastat juustes halli.

„Šampooni“ saamiseks tuleb alles jätta vesi, milles on keedetud riisi – soovitatavalt puhast riisi ilma maitseaineteta. Vesi tuleb panna pudelisse ja jätta toatemperatuurile päevaks või nii kauaks, kuni vedelik hakkab kergelt käärima. Pärast seda tuleb vedelik taas kord läbi keeta, jahutada ning soovi korral lisada mõni tilk teepuu-, lavendli- või rosmariiniõli. Seejärel võib šampooni hoiustada külmkapis.


Allikas: messynessychic.com