Lihtsad ja õrnatoimelised võtted
1. Hoia kodus jaanipäeval punutud tammepärga. Tamm on mehelik jõud ja tugi. Ära riputa seda nähtavale kohale, vaid aseta lihtsalt kusagile ning selle energia tugevdab elupaiga immuunsust võõra kadeduse ja vihkamise vastu.

2. Et patjadest kaoksid halbade unenägude varjud ja õudusunenäod ei elustuks, tuuluta patju hommikupäikese paistel.

3. Pese põrandaid veega, millesse on lisatud meresoola — sool kaitseb kodu ainult kurjade hingede eest ega puutu häid, meri aga on meile sõbralik loodusjõud, mis soola kaitsejõudu võimendab.

4. Telli pühakojas tänupalve kõigile hingelistele, kes sinu elupaigas millal iganes viibinud on.

Tõsisemad ja radikaalsemad meetodid

Aroomidega puhastamine
Käi kõik toad kellaosuti suunas eeterliku sandlipuu-, seedri- või sidruniõliga täidetud lõhnalambikesega läbi. Rituaali käigus astu läbi kõigist ruumidest, kaasa arvatud vannituba, tualett ja garderoob — läve tagant puhastamine on keelatud.

Kellukesehelinaga puhastamine
Rituaalsel ringkäigul kasutatakse kellukest, mille helin sulle võõrad energoinformatiivsed struktuurid hävitab. Mõned esoteerikud eelistavad kasutada kas hõbedast või pronksist kellukesi, mõned arvavad, et selleks sobib iga metall, aga ka portselan.

Tulega puhastamine
See on eriti mõjus meetod. Kui oled usklik, osta kodu puhastamiseks mõeldud küünal. Kui ei, aja läbi valge laiatarbeküünlaga. Aseta küünal kantavale alusele ja käi kogu elamine aegamööda vasakult paremale liikudes läbi. Seal, kus küünal suitsema ja praksuma kipub, seisatu minutiks — just sellesse paika on kogunenud kõige enam negatiivset.

Kujuta endale ette puhastavat tulemüüri, mis koos sinuga mööda tube liigub ja kurjust põletab. Võid lugeda ka palvet, öelda oma kodule häid sõnu ja rääkida temaga nagu lapsega. „Sa mu kullake, ma hoolitsen sinu eest, ma armastan sind!” Armastus talletub kodu seintes tugevamini kui kurjus ning tegeleb elupaiga puhastamisega omal käel edasi.

Kui oled ringkäigu lõpetanud, vaata küünla tahti. Kui see on puhas ja valge, võta see ettevaatlikult ära ja viska ahju, kaminasse või vii majast välja. Sellesse on kogunenud kõik kurjuse negatiivsed jäljed, mis küünlaleeki põlemas hoidsid. Kui taht on must ja tahmane, korda puhastamist kolm korda iga kolme päeva tagant, kuni see on pisut hallikas või päris valge.

Kiirpuhastus soolaga
Sobib kasutamiseks pärast kahtlaste külaliste lahkumist. Võta pool klaasi peensoola, ainult mitte floreeritut või jodeeritut, sest soola looduslik struktuur peab olema säilinud. Seisa selle toa keskele, kus sa ise ja su pere kõige rohkem aega veedab, ning puista sool hoogsate liigutustega kellaosuti liikumise suunas ringiratast laiali.

Jäta sool ööseks põrandale. Hommikul pühi kõik kokku, ainult toa kaugematesse nurkadesse sattunud terakesed jäta kolmeks päevaks põrandale. Mõju tugevdamiseks võib rituaali iga nelja päeva tagant kolm korda korrata.

Mida ei tohi mingil juhul teha, kui oma kodu kahjustada ei taha

1. Ära võta kelleltki vastu talismane oma korteri jaoks. Mõned kadetsejad võivad olla selle sihilikult vaenuliku informatsiooniga laadinud, paljud aga kingivad meile amuleti lihtsameelse veendumusega, et need kõik on universaalsed. Tegelikult peab nende valikusse suhtuma sama individuaalselt kui ravimite võtmisse. Valesti valitud amulett muudab korteri omanikule ebaõdusaks.

2. Ära võta vastu kingiks toodud püha vett, küünlaid, talismane ja amulette, kui sa ei ole kindel kinkija puhastes mõtetes ja heasoovlikkuses. Asi on selles, et  pühitsetud esemeis peitub tohutu jõud. Kogenud teadmamehele, maagile või inimesele, kes sind kogu südamest vihkab, ei valmista mingit raskust pühitsetud asja kurja tegemiseks programmeerida. Küünal või amulett ei ole teiste inimeste kurjade soovide suhtes immuunne. Hea inimese kätes teevad need head, kurja kätes on aga suutelised korda saatma kurja.

3. Enne kui hakkad läbi viima rituaale tule, soola või kellukesega, lülita välja raadio, televiisor, arvuti ja kodutehnika — elektromagnetiliste võnkumiste üleküllus takistab puhastamist.

Kuidas hinge majja meelitada?
Kutsu majavaim enda juurde. Majavaimuks kutsutakse olendit, kes kannab hoolt selle eest, et kutsumata külalised ja teiste inimeste kurjad mõtted majja ei pääseks. Ta on ülemeelik ja riiakas, aga see-eest heasoovlik. Pista varjatud nurgakesse seitsme päeva õhtul järjest tema jaoks taldrik kõiksugu maitsvat kraami — küpsiseid, juustu, komme, tükike lõhet ja kalla kausikesse piima või vett, sest kes võib teada, mis just sinu majavaimule meele järele on. Hommikul võid toidu ära koristada.

Kui asjad otse su nina alt kaduma hakkavad (panid prillid lauale ega suuda neid enam tundide kaupa leida), on kõik korras — järelikult on majavaim platsis ja paneb su püsivuse proovile. Ära temaga tõrele. Palu parem tema abi ja paku pähklitega. Tunni-paari pärast on sul kadunud asi leitud.

Sõpradering
Kogu ühise laua ümber pere või sõbrad, kelle heasoovlikkuses surmkindel oled. Pane laua keskele süüdatud küünlad ja ühendage käed. Paluge kõik kooris su kodule õnne, rahu ja armastust. Korda oma soovi seitse korda. Ja ära ükski kord, kui külalised sinu juurde kogunevad, unusta tõstmast toosti oma hea ja õdusa elamise terviseks.

Kodu sümbolid

Osta mõned maalid, millel on kujutatud sinu kodus valitsevat meeleolu, ja riputa seintele. Nuputa välja oma kodu tunnuslause, kirjuta see paberile ja viska kaminasse või süüta küünlaleegil, tuhk jaota toanurkadesse, ja et mitte tule maagiat rikkuda, ära räägi sellest kellelegi. Leia muusika, mille kõla vastab sinu kodutundele, ja kuula seda koos majavaimudega vähemalt korra kuus.