OHMYGOSSIP — Tänapäeval on isiklik blogi suurel osal inimestest. Kes talletab sinna oma igapäevaelu, kes blogib ilu & moe teemadel, kes kajastab tööelu jne. Kuidas aga saada oma blogile rohkem järgijaid ning teha blogi nähtavaks suurematele ringkondadele? Siin toon teile välja mõned olulised nipid.

1. Sisu
Töötage oma blogi sisu kallal! Mida omapärasem, uudsem ja huvitavam, seda tõenäolisem on, et leiate ka lugejaid. Teie blogil peab olema teie nägu, mitte kellegi teise nägu! Ka otsingumootorid armastavad ja eelistavad esile tõsta veebilehti, milles on originaalne tekst, mitte teistest veebidest kopitud (copy paste) uudised või pikad lõigud. Enamus blogide suurim klikiarv tuleb Google’ist. Korra inimesi oma blogi juurde meelitada pole pooltki nii keeruline, kui neid oma blogi juures hoida! Parim viis selleks on hea sisu!

2. Tags /Märksõnad
Lisage igale uudisele märksõnad. Neid ei pea olema palju (optimaalne on 1-7) aga nad peavad olema asjakohased. Arvutisüsteemid on tänapäeval nii targad, et saavad pettusest ruttu (kui mitte kohe) aru ning teie meelest kaval petunipp võib viia teie blogi hoopis bloginimekirja lõppu otsingusüsteemides.

3. Kategooriate süsteem
Looge korralik kategooriate süsteem, et inimene, kes teie blogi külastab, leiab just need asjad mida ta soovib. Keegi ei viitsi lehekülgede kaupa kerida, et ennast huvitava teemani jõuda.

4. Sotsiaalmeedia: Facebook
Suur protsent teie tõenäolistest järgijatest kasutab iga päev Facebooki. Kasutage seda, see on teile tasuta reklaam! Tehkeg oma blogile Facebookis fännileht ning jagageg oma postitusi ka seal. Ka oma blogisse lisage Facebooki suunav viide, bänner või uudisvoog, et inimesed saaksid kergesti laikida ja/või liituda.

5. Sotsiaalmeedia: Twitter
Samuti on väga palju inimesi Twitteris. Kasutage seda, see on teile tasuta reklaam! Suurim lugejaskond seal on inglise, jaapani ning hispaania keelne, kuid väga palju on ka kõikidest teistest maadest. Ka eesti keelset kasutajaskonda on piisavalt!  Registreerige endale seal konto ning ühendage Facebookiga. Iga teie postitus läheb siis ka automaatselt Twitterisse. Muidugi võite soovi korral ka ise käsitsi postitada ning valida, kus mida avaldate.

6. Sotsiaalmeedia: Bloglist24
Liituge rahvusvahelise bloglistiga (veebileht: Bloglist24.com ; Twitter: @Bloglist24). Kasutage seda, see on teile tasuta reklaam! Bloglist24 võimaltab teil jätta oma blogi tutvustuse koos aktiivse lingiga andmebaasi, kust inimesed teid kategooriate, blogimise keele ning A-Z registri järgi leiavad ning samuti erinevatest lehekülje toplistidest leida võivad. Inglise keelne keskkond teeb teid nähtavaks ja arusaadavaks üle maailma. Kindel võimalus endale lisalugejaid ning külastusi saada.

7. Olge aktiivsed

Suhelge ka teiste sarnaste gruppide ja inimestega Facebookis ja Twitteris. Nagu teie, soovivad ka teised, et nende lehti nähakse ning nendega suheldakse. Ära ole kitsi teisi Like’ima. Kommenteeri ka teiste blogijate postitusi. Asjalikud ja südamlikud kommentaarid julgustavad teisi ka teie lehte külastama ning kommentaare jätma. Algajad blogijad saavad endale kõige enam lugejaid just teiste blogides oma blogi nime ja lingiga kommenteerides.

8. Korralda auhinnamänge.
See on tõhus viis inimesi oma blogi juurde meelitada. Kui nad korra on kohal ning neile sisu meeldib, saavad paljud neist teie blogi igapäevasteks külastajateks. Samuti on auhinnamängud hea võimalus blogiga taskuraha teenida, kui lasete auhinna välja panna mõnel kaupmehel, kes oma toodet teie lehel tutvustada soovib.
 
9. Ole järjekindel
Ära jäta blogi regulaarselt uuendamata. Nädal pausi on maksimaalne, mida endale lubada võite, suure lugejaskonnaga blogidel on mõistlik uusi postitusi teha igapäevaselt.

10.  Blogi välimus on sama oluline nagu sisu
Mõtelge hoolikalt läbi, millist disaini blogis kasutate. Enamasti on populaarsemad blogid, milles on suured, hästi nähtavad ning kvaliteetsed pildid. (Siinkohal on mõistlik investeerida normaalsesse fotoaparaati) Samuti tasuks vaadata, et blogi taust ei oleks (liiga) kirju ja segav. Tekst peaks kindlasti olema ühevärvilisel põhjal. Soovitav on valida ka kirja font, mida inimesed on harjunud lugema.

11. Vaheta bännereid ja tee bartertehinguid
Vahetage teiste blogidega bännereid ja linke ning tehke teisi analoogseid bartertehinguid. Ohmygossip.ee on samuti avatud erinevatele bännerivahetustele ning bartertehingutele.

Päikest,

Helena-Reet
@Ohmygossip