Tunned end peale suurt pidusöömat täidlaselt ja enesetunne on halb? Haigestud tihti ülemiste hingmisteede haigustesse? Sul on tihti nö ‘raske olla’ ka peale normaalselt söömaaega? Või otsid omale head ja paikapidavat dieeti? Tahad olla energilisem ja tervem, c-vitamiiniga ja organismile vajaliku veega? – Oskan soovitada vaid üht: puhas vesi + pressitud sidrunimahl.

Sellest, kui palju peab päevas inimene vett jooma on minu arust juba piisavalt räägitud. Nii et ma ei hakkaks seda üle leierdama. Üldiselt kuulun ka mina nende inimeste hulka, kes ei suuda 8 klaasi vett päevas ära juua. Kuid teadmata põhjusel valitsesid mind juba pikemat aega kõiksugused erinevad põletikud ja haigused. Täpselt ei mäletagi, kust see sidrunivee joomine pihta hakkas, aga mingil hetkel on see saanud minu jaoks üheks üldravimiks kõikide hädade vastu.

Kuidas sidrunivesi on mind hoidnud? – Olen seda tarvitanud umbes kuu või kaks, vähemalt nädalas korra või rohkem. ( siis joon ühe/kahe päevaga ära 0,5 või 1,5l ) Sellest ajast peale ei ole mul olnud tavapäraseid külmetushaiguseid kordagi, ega ka mingeid kõhuhädasi ja ma tunnen end hästi. Ma olen palju energilisem ning rõõmsameelsem.

Kuidas, miks ja mille vastu:

♣ Sidrunhape on looduslik orgaaniline hape, kuid tema konserveerivad omadused on nõrgad. Vees lahustunult loob sidrunhape mõõdukalt happelise keskkonna, mis pärsib mitmete mikroobide arengut ehk ennetab põletike teket kõikjal.
♣ Takistab sapikivide kasvu ja teket.
♣ Looduslikust toorainest saadud vitamiinid tõstavad kõige efektiivsemalt meie vastupanuvõimet
♣ Sidrunil on antiseptiline ja organismi puhastav mõju.
♣ Vähendab täielikuks väljapuhkamiseks vajalikku täisväärtusliku uneaega.
♣ Annab täiskõhutunde, mis aitab hoiduda näksimisest söögikordade vahel.
♣ Soovitatakse rasedatele naistele tervise alalhoidmiseks ja toetamiseks.
♣ Lastele ja meestele soovitatakse avitaminoosist hoidumiseks.
♣ Tugevdab veresooni.
♣ Tõstab inimese töövõimet ja parandab närvisüsteemi seisundi.
♣ Tõhus kaitse erinevate gripivormide vastu
♣ Aitab alal hoida kaltsiumi vajalikku taset organismis. Kaltsium aitab võidelda palaviku vastu.
♣ Parandab südamelihase ja teiste organite varustatust toitainetega.
♣ Sisaldab P-vitamiini, mis tugevdab kapillaaride seinu ja parandab perifeerset vereringet.
♣ Igapäevane 1 sidruni mahla manustamine võib alandada kõrgenenud vererõhku 10% võrra
♣ Sidrunimahl aitab naha seenhaiguste puhul ning vähendab sügelust.
♣ Hoiab seedimise korras.
♣ Paljude inimeste probleemiks on mitte mao suur happesus vaid just aluselisus. Mao aluselisus tuleb väikese ph-ga toidu tarbimisest. Looduslik hape on selle vastu parim abivahend.
♣ Aitab hoida puhtamana ka suuhügieeni.
♣ Sidrunhape aitab organismil põletada rasvu.

Vett võib kogu aeg tarvitada, kuid lõpetada tuleb vee joomine pool tundi enne sööki. Vee tarbimist võib taas alustada pärast enamiku seedimisprotsessi lõppemist, mille kestvus igal inimesel on individuaalne, keskmiselt 2–3 tundi pärast sööki.

Viljalihas ja mahlas, on palju sidruni- ja õunhapet, pektiini, kaaliumi, vaske, fosforit, fitontsiide, B- ja P-grupi vitamiine, karotiini (provitamiini A) ja C-vitamiini. Selle tsitruselise viljalihal on omadus püsivalt ja stabiilselt säilitada selles asuvaid vitamiine. Sidruni vitamiinid ei lagune töötlemisel, kuumendamisel ja isegi keetmisel peaaegu üldse, erinevalt teistest puu- ja juurviljadest.

Eeltoodust võib jääda mulje, et mida rohkem me sidrunhapet sisse sööme, seda parem. Päris nii see siiski ei ole ja ülepingutada tarbimisega pole vaja. Üle ühe sidruni päevas pole soovitav süüa, sest ülihapu sidrunimahl võib sellisel juhul hambaemaili kahjustada. Mitme sidruni või suurel hulgal sünteetilise sidrunhappe söömine päevas viib meie organismi arutult palju ühendeid ja see võib lõppkokkuvõttes hakata häirima organismi üldist ainevahetust. Sealhulgas ka kaltsiumi tasakaalu. Samuti on liigne sidrunhappe tarbimine vastunäidustatud nendele inimestele, kes kannatavad mao ülihappesuse käes.


Artikkel on refereeritud Hausofmammu
.blogspot.com’ist