Eile külastasid üle saja koka, taluniku, väiketootja ja töötleja, restoranipidaja, toiduohutuse ning Eesti toidu teemaga üldisemalt kokku puutuva inimese president Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese kutsel Ärma talu, kus arutati Eesti toidu tuleviku üle. 

President Toomas Hendrik Ilves ütles, et ürituse eesmärgiks on viia kokku kokad, restoraniomanikud ja kodumaise toidu väiketootjad ja töötlejad. “Eestis on vahemaad niivõrd väikesed, et kõik, mida me sööme, võiks olla värske. Meie kodumaine toit on erakordselt kõrge kvaliteediga ning suurtööstuslik põllumajandus, mis on tihtipeale odav ja ebatervislik, ei tohiks kindlasti tõrjuda välja kodumaised väiketootjaid,” ütles president Ilves.

Eesti riigipea sõnul kasutab nende pere kohalike talunike toodangut. “Kõik meie piimatooted tulevad Pajumäe talust Arvo Veidenbergi käest, leiva- ja saiajahu saame Helmest, samuti on meil oma Kurgi-Liivi ja Muna-Maie. Loodame, et ka Eesti kokad hakkavad söögikohtades üha rohkem kasutama kohalikku toitu ning tänane üritus aitab vajalikke kontakte vahetada,” lisas president Ilves.