Hiinas läks lahti riiklik kampaania eesmärgiga “koristada ära” sajad ebaseaduslikud golfirajad, mis vohavad keelust hoolimata kõikjal üle maa. Valitsus keelas nimelt aastal 2004 golfiradade ehitamise, et säästa põllumaad ja vett ning panna piir inimeste maalappidelt väljakihutamisele lukskinnisvara arendajate poolt, kirjutab The Financial Times, vahendab E24.

Kummatigi on golfiradade arv alates keelu kehtestamisest kasvanud 170 juurest hinnanguliselt 600 peale.

Käesolevaga on kohalikud ametnikud saanud korralduse oma võimupiirkonda tekkinud ebaseaduslikud golfirajad kirja panna ning esitada nimekiri riiklikule plaanikomiteele – juba juuni lõpuks.

Golfirajad, mis on rajatud põllumaale, looduskaitsealadele ja joogiveehoidlate või ujutuste tõkkeks ehitatud tammide lähedusse, tuleb otsekohe sulgeda.

Et keskvõimu valvsat pilku vältida, ei figureeri enamike radade nimetustes ega ka planeerimisdokumentides sõna “golf”. Neid nimetatakse tavaliselt puhkekekusteks, parkideks või maaklubideks.

Kommunistliku partei häälekandja People’s Daily andmetel on riigi 600 golfirajast vaid 10 puhul olemas kõik vajalikud load ja kooskõlastused.